Börtönbe megy a mohácsi tolószékes rabló

2019. május 22. szerda 16:40

Börtönbe megy a mohácsi tolószékes rabló

A Mohácsi Járásbíróság kedden tartott előkészítő ülésen bűnösnek mondott ki három mohácsi férfit, akik tavaly novemberben rablást követtek el. A bíróság ezért az elsőrendű vádlottat 2 év 7 hónapra, a másodrendű vádlottat 3 évre, míg a harmadrendű, egyébként tolószékes vádlottat 2 év 10 hónapra. 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott három fiatal férfi 2018. november 12- én, az esti órákban, pénzszerzési céllal mentek el a sértett férfi mohácsi lakóházához, ahol az elsőrendű vádlott a sértettől az ablakon keresztül kért pénzt.

A sértett a vádlottakat elküldte, ekkor az elsőrendű vádlott a lakóház bejárati ajtaját berúgta, az ott álló sértettet a szobába, az ágyra lökte, közben a tolókocsival közlekedő harmadrendű vádlottat a másodrendű vádlott a házba betolta.

A vádlottak pénzt követeltek a sértettől, majd kutatni kezdtek a lakásban és amikor a sértett fel akart állni az ágyról, visszalökdösték. Miután nem találtak pénzt a vádlottak, a harmadrendű vádlott utasítására fabrikettet, dohányt, dezodort és cigarettát - összesen 6.578 forint értékben - tulajdonítottak el, a rongálással pedig 8.500 forint kárt okoztak.

Az előkészítő ülésen a vádlottak bűnösségüket beismerték és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A vádlottak és védőik az ítéletet tudomásul vették, míg az ügyész fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fent, így az ítélet még nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék