Bíróság elé állnak a mohácsi kutyaviadal szervezői és a véres összecsapás bírája

2019. november 04. hétfő 12:47

Bíróság elé állnak a mohácsi kutyaviadal szervezői és a véres összecsapás bírája

Kedden tárgyalják a Mohácsi Járásbíróságon annak a három vádlottnak az ügyét, akiket tiltott állatviadal szervezésével és más bűncselekményekkel vádolnak.

 

 

A vádirat szerint a három férfi előzetesen megállapodtak abban, hogy az elsőrendű és a másodrendű vádlottak tulajdonában álló kutyák részvételével állatviadalt fognak tartani, melyben a bírói feladatokat a harmadrendű vádlott fogja ellátni.

 

Tavaly július 22-én 6 óra és 6 óra 15 perc közötti időben az elsőrendű vádlott megjelent egy mohácsi vágóhíd telephelyén, melynek egyik helyiségében tartották a viadalt a vádlottak staffordshire terrier fajtájú kan kutyáik részvételével.


A helyiség ajtónyílásának egy részét deszkákkal zárták le, a nézők - akik közül többen külföldről érkeztek - az így lezárt ajtó másik oldalán voltak.

Az első- és másodrendű vádlottak kutyáikat egymásnak uszították, az állatokat folyamatosan arra biztatták, hogy egymással verekedjenek, harcoljanak.

A harmadrendű vádlott a viadal a bírói feladatokat látta el úgy, hogy az állatok mellett tartózkodva megfigyelte, melyik került ki győztesen.

A kutyák gazdáik uszítására folyamatosan verekedtek, egymást testszerte
harapdálták, több vérzéssel járó sérülést okoztak, ennek következtében a helyiség csupa vér lett.

A vádlottakat a nyomozó hatóság érte tetten 7 óra 25 perckor.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék