Betépve vezetett egy férfi Pécsett, nem is tagadta

2019. június 15. szombat 10:02

Betépve vezetett egy férfi Pécsett, nem is tagadta

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki bódult állapotban vezette autóját Pécsett. 

 

 

Járművezetés bódult állapotban bűncselekmény elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság egy 21 éves tolnai férfi ellen.

 

A személygépkocsival közlekedő férfit 2019. február 13-án hajnalban igazoltatták a rendőrök Pécsett, a Kolozsvár utcában. Az ellenőrzés során felmerült a gyanúja annak, hogy a sofőr kábítószert fogyasztott, amelyet a rendőröknek a helyszínen be is ismert, ruházatának átvizsgálása során pedig kábítószergyanús anyagot találtak nála az egyenruhások.

A gépkocsivezetőt előállították további mintavételre, amely során a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt THC-ra pozitív eredményt mutatott.

Később a toxikológiai vizsgálat, valamint az orvosszakértői vélemény eredménye is igazolta a rendőrök gyanúját, mivel a szakértők megállapították, hogy a járművezetés idején a férfi a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: BMRFK