Befejeződött az Ormánsági szelet-helyi termékekkel a foglalkoztatásért című projekt

2019. augusztus 27. kedd 10:24

 

 

 

 

 

 

A Baranyai Kreatív Szövetkezet a Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése" című pályázati felhívásra 2017. október 5-én nyújtott be támogatási kérelmet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez
„Ormánsági szelet-helyi termékekkel a foglalkoztatásért" címmel, mely 14,9 millió Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A GINOP-5.1.3-16-2017-00171 azonosítószámú pályázat megvalósítási időszaka 2018. január 01-én vette kezdetét. A projektnek köszönhetően a Baranyai Kreatív Szövetkezet új munkahelyeket teremthetett és megszületett egy új helyi termék márka, az Ormánság Zamata. A projekt a 2019. augusztus 31-én zárul.  

 

A „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése" című felhívás keretében támogatást nyert GINOP-5.1.3-16-2017-00171 azonosítószámú projekt fő megvalósítási helyszíne a Baranya megyében található Vajszló.

A beruházásnak köszönhetően a Baranyai Kreatív Szövetkezet három új munkahelyet
teremtett, melyet foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű munkavállalók töltöttek be. A foglalkoztatáson túl a projekt alapvető célja egy új helyi termék márka kialakítása és ehhez kapcsolódóan egy komplex helyi termék csomag létrehozása és annak piacra juttatása volt.

A fejlesztés eredményeként így született meg az Ormánság Zamata elnevezésű márka, melynek fő terméke az ötféle ízben kapható kekszjellegű édesség, a Diós Nasi, emellett eperlekvár és bodzaszörp is bekerült a repertoárba.

A 14,9 millió forint európai uniós támogatás segítségével a megvalósítás időszakában a Baranyai Kreatív Szövetkezet kitelepüléseken, szemléletformáló akciókon mutatta be Baranya megye szerte az Ormánság Zamata terméken keresztül a helyi
termékek lokális gazdaságban betöltött szerepét és szemléltette az ormánsági értékeket.


Munkavállalói, tagjai és külső jelentkezők számára a munkaerő-piaci versenyképesség erősítése érdekében - tanúsítvánnyal záródó - kommunikáció és digitális írástudás fejlesztésére irányuló képzést is tartott két alkalommal.

Az Ormánság Zamata helyi termék márka kialakításával a turisztikai termékfejlesztéssel foglalkozó és a kreatív turizmusmarketing-szolgáltatást nyújtó Baranyai Kreatív Szövetkezet „Ormánsági szelet - helyi termékekkel a foglalkoztatásért" című projektjének célja a dél-baranyai Ormánság gasztroturizmusának színesítése és turisztikai imázsának erősítése.


A projektről bővebb információt a www.baktur.wordpress.com oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Szász István, elnök
Email: [email protected]
 

 

 

(X)