Baranyai tűzoltó lett a leggyorsabb lépcsőfutó!

2023. március 27. hétfő 15:03

Baranyai tűzoltó lett a leggyorsabb lépcsőfutó!

Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy első helyezést ért el a 2023-as Rolloveren.

 

 


A március 18-án Kecskeméten megrendezett, „Rollover" névre keresztelt lépcsőfutó bajnokságon 40 év feletti kategóriában első helyen végzett Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy, komlói szolgálatparancsnok.

A Magyar Tűzoltó Sportegyesület által szervezett versenynek a Malom Központ adott otthont, ahol az ország hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói tehették próbára fizikai állóképességüket és szakmai tudásukat.

A bajnokság célja „Magyarország hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltói részére lehetőség teremtése az aktív sporttevékenység, a versenyzés és az egészséges versenyszellem kialakítására, valamint egy újfajta tűzoltó versenysport megismertetése" - olvasható a versenykiírásban.

A rendkívül összetett megmérettetésen a tűzoltóknak légzőkészülék használata mellett, teljes védőruházatban kellett részt venniük. A kilenc emeletnyi útvonalat különféle feladatok - tömlők kapcsolása, emelőpárna szerelése, sérült mentése, stb. - teljesítésével kellett megtenniük.

3:11,56-os célidejével Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy kategóriájában a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg összesítésben - hetvenkét versenyzőből - az előkelő nyolcadik helyezést érte el. Eredményéhez szívből gratulálunk!

 

Forrás: Katasztrófavédelem - Fotó: Magyar Tűzoltó Sportegyesület