Baranyában is többen fertőzödtek meg az elmúlt egy hét során, mint két héttel korábban

2022. október 05. szerda 09:33

Baranyában is többen fertőzödtek meg az elmúlt egy hét során, mint két héttel korábban

Az előző héten országszerte 13 765, Baranya megyében 972 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 107 907-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

 

Meghalt a múlt héten 73, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47 576-ra emelkedett.

A gyógyultak száma 2 025 292, az aktív fertőzötteké 35 039.

Jelenleg 1752 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 774-en vannak.

Baranya megyében 972 új fertőzöttet azonosítottak, számuk a járvány kezdete óta 91 066.

Azt írták, hogy Magyarországon a járvány "jelenleg mérsékelten zajlik", ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - olvasható az oldalon.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Már felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető - tájékoztattak.

A kormány és az operatív törzs folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz - írták a koronavirus.gov.hu oldalon.

MTI