Bálványos: miért hívnak olyanokat koncertezni, akik arra az asztalra sz*arnak, ahonnan esznek?

2019. július 29. hétfő 14:43

Bálványos: miért hívnak olyanokat koncertezni, akik arra az asztalra sz*arnak, ahonnan esznek?

Több közéleti személyiség is éles kritikával illette a Bálványosi Szabadegyetem koncertszervezőit Lovasi András és a Quimby fellépése miatt. „Tusnádon fura emberek lepik el a nagyszínpadot (...) otthon halálra gyalázzák a magyar kormányt, bajuk van a nemzettel, nem érzik magukat jól Magyarországon" - írta Facebook-bejegyzésében Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés volt elnöke, korábbi országgyűlési képviselő. Szentesi Zöld László publicista pedig azt a kérdést tette fel a szervezőknek, hogy a Quimby és Lovasi után jövőre Gerendás Péter és Koncz Zsuzsa következik-e. 

 

Minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a 30. Bálványosi Szabadegyetem programjaira, a résztvevők száma meghaladta a nyolcvanezret. Az esti koncerteken naponta 10-12 ezren szórakoztak, közülük a legtöbben Székelyföldről (ahol ez a legnagyobb könnyűzenei esemény nyáron) érkeztek, de persze szép számmal jöttek az anyaországból is.

Fellépett mások mellett a Magashegyi Underground, a Quimby, Nagy Feró és a Beatrice, a Magna Cum Laude, Szabó Balázs bandája, a Kiscsillag, az Anna and the Barbies, a Bagossy Brothers Company, az Intim Torna Illegál és Ákos;

A névsorral azonban közel sem volt mindenki elégedett, pontosabban a Quimby és Lovasi András (aki egyébként a napokban a 444.hu-nak azt nyilatkozta , hogy „Magyarországon az a helyzet, hogy ha valaki koncertezni akar, akkor valószínűleg a NER-be ütközik, mi például a koncertjeink 80-90 százalékánál, hiszen minden fellépési lehetőség felett van valamilyen formában politikai kontroll") szerepeltetése miatt éles kritikákat kaptak a koncertek szervezői.


Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés volt elnöke, korábbi országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében ezt írta:

„Tusnádon fura emberek lepik el a nagyszínpadot. (...) Ezek otthon halálra gyalázzák a magyar kormányt, bajuk van a nemzettel, nem érzik magukat jól Magyarországon, erre ott rázzák a valagukat Tusnádon! Komolyan mondom, én toleráns vagyok, de mi az istennek kell meghívni olyanokat ide, akik arra az asztalra sz*rnak,ahonnan esznek?

Egy másikban pedig ezt:

„Az elmúlt napokban rengeteg emberrel beszéltem, akik megerősítettek abban a hitemben, hogy a színpadon évek óta nagyon rosszul alakulnak a dolgok. Konkretizáljuk a dolgokat:

Ajándék és megtiszteltetés a völgyben együtt lenni a harcostársakkal, a világ és az erdélyi magyarság körében. Magyarország miniszterelnöke minden évben olyan istápot ad a lelkünknek, amely bőven szabályozza hazaszeretetünket. Annak is örülök, hogy a beszéde után a bolsevikok egyfolytában nyivákolnak. Ez számomra azt jelenti, jó irányba haladunk!

És itt jön a disszonancia. In medias res:

"Miért basszátok szét az országomat,
Miért rúgjátok hasba az ápolót,
Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat,
Miért szarjátok szájba az álmodót?
Ti még a Sátánnak is túl gecik vagytok,
Még ő is megvet titeket,
Mert a Sátán bátran vállalja magát,
De ti hívőként lettetek hitetlenek.
Másfél millió káposztafej,
Hibbant elméjű hatalmasok,
Mocsár e táj és a Varangykirály
Ünnepli, amit alkothatott.

De ha lepihentek a büdös sárba
Ugyanúgy, mint a népetek
Én pióca leszek a pusztulásban,
És szívom majd a véretek."

Na, kérem! Ki is írta ezt a szöveget? Segítek: a Quimby énekese, aki ki tudja,hányadszor lép fel itt. Varangykirály címet adott eme "művének"...

Ez volt a harmincadik

Az idei már a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor volt. A szervezők az idén az Egy a tábor jelmondatot választották az esemény eszmeiségének kifejezésére. A Székelyföld szívében található Tusnádfürdőre (annak ellenére, hogy 1997 óta nem Bálványos, hanem Tusnádfürdő ad otthont a tábornak, az elnevezése név nem változott. Csak Tusnádfürdőt keresztelték át nem hivatalosan Tusványosra, így kifejezve, hogy a tábor nem földrajzi helyhez, hanem egy értékrendhez, egy gondolkodásmódhoz, egy életérzéshez kötődik.

Mindezeket követően idejön egy másik nyöszörgő, aki felveszi a vaskos pénzt a nyöszörgéséért, majd teli szájjal fröcsög a saját Hazájára(neki kisbetűs). Minek?

Kérdem: miért? Mit keresnek ezek itt?

Mielőtt őket hibáztatnánk,tegyük tisztába: erről nem ők, hanem más tehet! Őket így dobta ki a gép. Az tehet erről, akinek hagyják,hogy ezeket (...) meghívja. Na,őt kell nagyon gyorsan kirúgni", írta Tiffán Zsolt.


Szentesi Zöldi László publicista pedig így fogalmazott:

„Tusnádfürdőn jártam. Szép és jó volt minden. Már csak azt szeretném megkérdezni az erdélyi szervezőktől, hogy a Quimby és Lovasi után jövőre Gerendás Péter és Koncz Zsuzsi következik?

Állati frankó a magyar összetartozásról szónokolni, közben pedig trágár, idióta, identitászavaros alakokat megemelni, felléptetni, kifizetni.

Óriási tévedés, ha azt hiszitek, korrektek vagytok, amikor balra és jobbra is nyittok. Valójában arról tesztek tanúbizonyságot, hogy továbbra sem értitek ezt a mi magyar világunkat.

Magánbeszélgetésekben, nyilvánosan még mindig a valaha volt népszavazást siratjátok, mintha azóta nem billent volna helyre az igazság az állampolgárság megadásával. De még mindig fáj nektek, hogy lerománoznak titeket. Hogy tizenvalahány éve kivetett benneteket a magyarság családjából néhány közénk csöppent fattyú.

Erre meghívjátok a hazai liberálisok sztárjait. Nem először. Rendszeresen. Az Orbán-és magyarfóbiás alibi előadókat. És nem hívtok meg olyan előadókat, akikre háromszor ekkora az igény, és nem mellesleg zenéjük, üzeneteik régóta ott fészkelnek a magyar szívekben.


Nekem persze, mindegy. Csak tudjátok, a következő lerománozásban majd a ti most kifizetett lejeitek, forintjaitok is benne lesznek.

Ti is emeltetek egyet a hazai liberális kultúrán.
Ami ellen mi több évtizede - értetek is - harcolunk.

Képünk az egyik koncerten készült.

M. B. - Fotó: MTI/Veres Nándor