Azonnali vizsgálatot rendelt el Páva Zsolt egy buszon kétszer is megbüntetett kislány esete miatt

2018. május 08. kedd 14:36

Azonnali vizsgálatot rendelt el Páva Zsolt egy buszon kétszer is megbüntetett kislány esete miatt

Azonnali belső vizsgálatot rendelt el Páva Zsolt, Pécs polgármestere a városüzemeltetési társaságnál, amiért sajtóhírek szerint annak ellenőr alkalmazottai kétszer is megbüntettek egy 13 éves kislányt, mert az nem tudta felmutatni diákigazolványát. 

 

Az egyik pécsi hírportálon megjelent sajtóhír szerint a kislány elveszítette az igazolványt, ezért megbüntették az egyik pécsi buszon ellenőrök. Az igazolvány pótlását a hír szerint ezt követően elindította, s erről dokumentummal is rendelkezett már, amikor egy következő utazás ideje alatt az ellenőrök mégis újra megbüntették az igazolvány hiányára hivatkozva.


- Nem szeretnék senkit megvádolni visszaéléssel, egy sajtóhírből sem vonnék le messzemenő következtetéseket, de szeretném, ha pontosan és hitelt érdemlően választ kapnánk arra, mi történt. Ha bebizonyosodik, hogy az ellenőrök visszaéltek a hatalmukkal, akkor súlyos következményekre számíthatnak. Az önkormányzat cégének munkatársaitól elvárom, hogy tisztességesen és emberségesen végezzék a munkájukat, senki nem engedheti meg magának, hogy bárkivel, de különösen gyerekekkel tisztességtelenül bánjon - indokolta a vizsgálat szükségességét Páva Zsolt.

A polgármester közölte, amennyiben a család igényt tart rá, felajánl annyi buszjegyet a kislánynak, amennyi szükséges számára új diákigazolványa elkészültéig.

Forrás: Pécs önkormányzata