Az ország legjobb rocky-táncosai lépnek színpadra Pécsen, a Lauberben

2018. május 18. péntek 10:16

Az ország legjobb rocky-táncosai lépnek színpadra Pécsen, a Lauberben

A Magyar TáncSport Szakszövetség 2018. évi versenyidényének kiemelt megmérettetése lesz az I. PannonPharma Kupa Országos Akrobatikus Rock 'n' Roll Táncverseny. A rendezési jogot pályázat útján a Pécsi Fordan Sportegyesület nyerte el. 2012-2017. között mind az 6 évben táncversenyeik „Az Év Sportversenye" címet nyerték el az országos szakszövetségnél. Ezúttal közös táncversenye lesz a felnőtt és gyermek párosoknak, valamint a junior és felnőtt női formációknak. 

A rangos eseményre 23 hazai klub 585 táncosa küldte el nevezését. 28 páros és 60 formáció fog versenyezni 9 versenykategóriában a győzelemért. A bajnokságra több világ és Európa-bajnok, világkupa győztes páros és formáció is nevezett. A Pécsi Fordan Sportegyesületet ezúttal az ICONIC női nemzeti kisformáció és a Gassy Girls női kisformáció fogja képviselni. A csapatok edzői Majorlaki Ágnes, Pónya Judit és Papp Viktor mindkét csapatot a döntőbe várják, és az ICONIC-nak akár összejöhet egy dobogó is.

Kiemelt díjazása lesz az országos táncversenynek, a párosoknál az 1-3. helyezett, a formációknál pedig az 1-7. helyezett vehet át díszes serlegeket. Különleges serleget kap a nem hivatalos pontverseny győztes klubja, valamint a nézők által legszimpatikusabbnak vélt páros, vagy formáció.

A bajnokság főrendezője, Papp Viktor elmondta, hogy szombaton sportcsarnokot már délelőtt 10-kor kinyitják, hiszen ekkor kerül sor a nagyformációk színpadpróbáira. A selejtezők és a reményfutamok 12.00 és 16.30 óra között zajlanak. 17.00 órakor ünnepélyes körülmények között kezdődik a döntő. amit a klub Illusion nevű fashion dance formációja fog megnyitni Molnár Ákos felkészítésében. Utána csapatok bevonulása és köszöntő áll a programban. A döntőben 9 versenykategória legjobbjai mérik össze tudásukat a bajnoki címekért.

A rendezők ismét szimpátiaszavazásra invitálják a nézőket, hiszen belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra, vagy párosra. A szavazás győztese egy gyönyörű serleggel és természetesen a verseny „Legszimpatikusabb Csapata" címmel lesz gazdagabb. A verseny alatt a szavazók között több mint 100 ezer Ft értékű ajándékot sorsolnak ki.

Forrás: Pécsi Fordan SE