Az MSZP szóvivője szerint nem lép vissza a polgármesterjelöltjük Mohácson

2019. október 01. kedd 08:53

Az MSZP szóvivője szerint nem lép vissza a polgármesterjelöltjük Mohácson

Mohácson máris győzött az MSZP: a polgármester váratlan halála után nem lépnek vissza címmel közölt írást a HVG , amelyben a párt szóvivője azt mondta, mohácsi polgármesterjelöltjük nem fog visszalépni.

 

A lap azt írta: "Szekó József fideszes polgármester tragikus halála után egy polgármester-jelölt maradt a Baranya megyei településen, a szocialista Csorbai Ferenc.

Ő már meg is nyerte a választást: a hvg.hu-nak a párt szóvivője, Nyakó István azt mondta, jelöltjük nem lép vissza. Megkérdeztük, miért, mire Nyakó azt mondta, mert hivatalos jelölt, leadta a szükséges ajánlásokat. Ketten érezték magukat alkalmasnak a polgármesterségre, egyikük elhunyt, ettől ő még alkalmasnak érzi magát, meg is kapta a kellő támogatást."

A jelenlegi állás szerint tehát lesz polgármester-választás is jövő vasárnap Mohácson, amennyiben addig Csorbai Ferenc (és/vagy a pártja) nem változtat álláspontján.

A balliberális pártok mohácsi képviselőjelöltjei viszont hétfőn visszalépésre szólították fel.

 

Közleményükben azt írták:

 

"A DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei megdöbbenten értesültek Szekó József polgármester úr tragikus haláláról és részvétüket fejezik ki hozzátartozóinak.

Az előzetesen bejelentett hétvégi kampányeseményeinket kegyeleti okokból kifolyólag nem tartottuk meg. Bízunk benne, hogy egyedüli indulóként Csorbai Ferenc polgármesterjelölt úr a tisztesség jegyében és a demokratikus választások érdekében visszalép, hogy Mohács lakói időközi választás keretében dönthessenek az új polgármester személyéről".

Amint az ismert, a törvényben rögzített határidőig ketten, a Fidesz-KDNP részéről Szekó József, valamint az MSZP jelöltjét vették nyilvántartásba Mohácson, azaz ketten indultak volna a tisztségért.

Szekó József helyett - mivel a jelöltek nyilvántartásba vétele szeptember elején lezárult - már nem indulhat új jelölt.


Így a helyzet az, hogy amennyiben az MSZP aspiránsa nem lép vissza (pénteken lapunk érdeklődésére azt mondta, mind ő, mind a párt helyi szervezetének tagjai mélységesen megdöbbentek a tragikus eseményen, ugyanakkor arról még nem nyilatkozott, visszalép-e), s akár csak egyetlen szavazatot kap, akkor ő lesz Mohács új polgármestere.

M. B.