Autóipari nagyvállalattal ismerkedtek a műszaki vonalon tanuló pécsi középiskolások

2018. április 24. kedd 15:54

Autóipari nagyvállalattal ismerkedtek a műszaki vonalon tanuló pécsi középiskolások

Műszaki vonalon tanuló pécsi középiskolás diákok látogatták meg április 20-án a világméretű autóipari piacra gyártó Honsa Kft. nagyvállalatát. Megismerték, hogyan készülnek az olyan nagy márkák, mint a Jaguar Land Rover vagy az Audi csomagtér- és pótkerék-fedlapjai. Az esemény több volt mint nyílt nap, több volt mint gyárlátogatás, hiszen muníciót adott a fiataloknak a pályaválasztáshoz és a jövőtervezéshez is. 

A Pécsi SZC Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolájának és a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnázium diákjai tekinthettek be ez alkalommal a városban működő legjelentősebb autóipari gyár életébe. A Honsa Kft. pénteki nyílt napján lehetőséget biztosított műszaki vonalon tanuló középiskolások számára, hogy testközelből nyerjenek bepillantást egy termelő nagyvállalat világába. Vendégeik kényelmének érdekében a gyár külön buszt biztosított.

Gyakorlatban minden sokkal izgalmasabb. A résztvevők rövid prezentációt követően, egy gyárlátogatás során eddig nem látott folyamatokkal ismerkedhettek meg. Így nem csak az elméleti, hanem a gyakorlati oldaláról is betekintést kaptak az immár 18 éve aktívan jelenlévő, autóalkatrész-gyártással foglalkozó cég életbe. Sőt, a nyílt nap alkalmával jövőbeli gyakorlati- vagy munkahelyi környezetükkel is összebarátkozhattak. Ugyanis a német tulajdonosi háttérrel rendelkező Honsa Kft. hosszú távú lehetőséget kínál a tehetséges, szakmailag elhívatott fiatalok számára. A vállalat célja, alternatívát és utat mutatni a munkavállalás előtt álló diákok részére.

Az információkban gazdag program kötetlen beszélgetéssel zárult.

Az idei évre további bővülést tervez a cég vezetése. Új termékként kalaptartókat is fognak gyártani. A kalaptartók gyártására 50 új munkatárs felvételét tervezik még a nyárig.

Forrás: Honsa