Állami gondozott gyermekeket láttak vendégül

2019. május 23. csütörtök 13:45

Állami gondozott gyermekeket láttak vendégül

A rendvédelmi szervek, társszervek és együttműködők minden évben gondolnak az állami gondozásban levő gyermekekre. Játékokat gyűjtöttek a részükre, meglátogatták őket, ahol a gyerekek beülhettek a gépjárművekbe, megnézhették a felszereléseket. 

 

Ebben az évben egy játékos vetélkedőre invitálták a gyerekeket a Baranya megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság udvarára.

A szervezők százötven állami gondozásban lévő gyermeket fogadtak kedden az Engel János úton, hogy különleges élményben részesítsék őket a gyereknaphoz közeledve. A szervezők nem titkol célja volt az is, hogy a gyermekek részére vonzóvá tegyék a rendvédelmi pályát, ezzel is segítve a jövőbeni pályaválasztásukat.

A katasztrófavédelem, a NAV, a rendőrség, a mentők, a polgárőrök, a motoros polgárőrök és a közterület-felügyelet munkatársai által kialakított akadálypályákon 5 és 18 év közötti gyermekek mérettették meg magukat. Az állomásokon más és más, az adott rendvédelmi szerv munkakörébe tartozó feladatot kellett a gyerekeknek játékos formában teljesíteniük.

A gyerekek láthatóan jól érezték magukat , sokuknak felejthetetlen élményt okoztak a szervezők, és a résztvevő szervezetek. A nap végén minden gyermek elismerésben részesült, majd az eredményhirdetés után közös ebéddel zárult a program.

Forrás: Katasztrófavédelem