A tizennégy év alatti gyerekek ingyen buszozhatának Pécsett a nemzeti oldal győzelme esetén

2024. február 20. kedd 15:19

A tizennégy év alatti gyerekek ingyen buszozhatának Pécsett a nemzeti oldal győzelme esetén

A tizennégy év alattiak ingyen, a 14-18 év közöttiek egy jegy áráért buszozhatnának Pécsett - megválasztása eseten ez lenne a nemzeti oldal egyik első intézkedése, jelentette be Csizmadia Péter, a Fidesz közgyűlési frakcióvezetője kedden. 

 

 

 

A politikus emlékeztetett arra, hogy március elsejétől a Volán és a MÁV társaságok járatain a 14 év alattiak ingyenesen utazhatnak, csakúgy mint a fogyatékkal élők és jelentős kedvezményekben részesülhetnek a 14 és 25 év közöttiek, a nagycsaládosok, továbbá több más társadalmi csoportok is.

Pécsett azonban nem az állam, hanem az önkormányzat működteti a tömegközlekedést, így ebben az ügyben döntésre van szükség, amit a város vezetése mindeddig nem tette meg. 

 

- A pécsiek megérdemlik, hogy legalább olyan kedvezményekben részesüljenek, mint a más településeken élők - hangsúlyozta Csizmadia Péter. - A baloldali vezetésű városháza hallgatása azt üzeni a pécsieknek, hogy a pécsi önkormányzat nem akarja bevezetni ezt a kedvezményrendszert a városban, így a pécsiek rosszabbul fognak járni, mint a más városokban élő magyarok, ahol már döntöttek a helyi közlekedés ingyenessé tételéről.

A pécsi jobboldal javaslata, hogy a 14 éven aluli pécsiek ingyenesen vehessék igénybe a pécsi közösségi közlekedést, ezen túl a 14 és 18 év közötti pécsi iskolások egy buszjegy áráért válthassák meg a havi bérletüket.

Szerinte ez nagyon fontos üzenet lenne a pécsi családoknak, akiknek kell az alapját képezniük Pécs jövőjének. Javaslatukkal őket kívánják támogatni - emelte ki, jelezve, annak megvalósulása havi szinten több ezer forinttal járulhat hozzá a gyermeket, kisgyermeket nevelő családok büdzséjéhez.

Csizmadia Péter leszögezte, amennyiben a júniusi önkormányzati választáson a pécsiek a jobboldalnak szavaznak bizalmat, programjuk részeként ennek bevezetése egyik első intézkedésük lesz.

A frakcióvezető azt mondta, ennek fedezete az egyre növekvő iparűzési adóbevétel, ami a 2019 előtti polgári városvezetés sikeres gazdaságfejlesztési intézkedéseknek köszönhető.  

- Itt az ideje, hogy ebből a jelentős többletbevételből a pécsi családok és gyermekek is részesüljenek.

 

EQM