A rendőrség két új DADA-oktatója kezdte meg a munkát Baranyában

2019. június 05. szerda 12:25

A rendőrség két új DADA-oktatója kezdte meg a munkát Baranyában

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság két új DADA oktatója májusban kezdte meg munkáját a Pécsi Szieberth Róbert Általános Iskolában és a Pécsi Református Kollégium Nagyharsányi Általános Iskolájában.

 

A Magyar Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programjában, a DADA oktatásában Baranya megye 15 általános iskolája vesz részt.

A gyerekek bűnelkövetővé, vagy áldozattá válásának megelőzése érdekében indított program célja, hogy az általános iskolások felismerjék a veszélyhelyzeteket, fel tudják mérni a lehetséges következményeket, majd felelősen tudjanak döntéseket hozni.

Erdősi István rendőr főtörzszászlós - aki a Pécsi Rendőrkapitányság Gyárvárosi Rendőrőrsén látja el szolgálatparancsnoki feladatait - első DADA óráján a nyári szünet veszélyeire, a helyes és helytelen viselkedésre hívta fel a 4. osztályos diákok figyelmét.

A Siklósi Rendőrkapitányság Beremendi Rendőrőrsének járőrvezetője, Végvári Gábor rendőr főtörzsőrmester a 3. osztályos tanulóknak tartott óráján a „Döntés-kockázat-következmény-felelősség" volt a téma.

A diákok nagy lelkesedéssel fogadták mindkét DADA oktatót, akik előadásaikat folytatják a 2019/2020-as tanévben is.

Forrás: BMRFK