A pécsi óvodák, bölcsődék, múzeumok vezetőit utasította spórolásra Péterffy Attila

2019. október 29. kedd 15:04

A pécsi óvodák, bölcsődék, múzeumok vezetőit utasította spórolásra Péterffy Attila

Levélben utasította az önkormányzati intézmények vezetőit Péterffy Attila, Pécs polgármestere, többek között arra, hogy törekedjenek megtakarítások elérésére. 

 

 

Korábban az önkormányzat tulajdonában álló cégek vezetőinek küldött levelet Péterffy Attila, Pécs polgármestere, amelyben megtiltotta számukra, hogy a napi gazdálkodást meghaladó mértékű kötelezettségeket vállaljanak.

Arra is utasította őket, hogy gondoskodjanak az iratok szabályszerű megőrzéséről, valamint tájékoztassák az „ezzel ellentétes tevékenységről".

Kedden Péterffy a Facebook-on tette közzé újabb levelét, amelyben az önkormányzati intézmények (óvodák, bölcsődék múzeumok.), stb. vezetőit utasította.

Amint a polgármester fogalmazott, „Pécs gazdaságának szempontjából kulcsfontosságú, hogy a város tulajdonában álló önkormányzati cégek és intézmények gazdálkodása átlátható, ellenőrizhető és felelős legyen. A rendelkezésükre álló pénzt a feladatuk teljesítésére költsék.

Az önkormányzati cégek vezetői után az önkormányzati intézmények vezetőit is arra utasítottam, hogy egyeztetés és polgármesteri engedély nélkül a szabad előirányzatok terhére ne vállaljanak új kötelezettséget, ne haladják meg a rendelkezésükre álló előirányzatokat, sőt törekedjenek a megtakarítások elérése."

Magyarán arra, hogy költsenek kevesebbet.

Képünkön: Mellár Tamás, Péterffy Attila és Kunszt Márta.

M. B.