A Palatinusban már melegítenek, ott tíz nap múlva indul a báli szezon
2014. január 04. szombat 18:54

Még alig hevertük ki a szilvesztert, de már indul a báli szezon. A farsangi keringő január 17-én kezdődik a Palatinus Hotel Bartók termében a Takarék Bállal.
- Bár az elmúlt évekhez képest nő a bálok száma, még mindig nem éri el az öt-hat évvel ezelőtti mutatókat. Úgy tűnik kezd kicsit visszajönni a az emberek kedve a mulatságokhoz. Januárban kezdődik a szezon és február végéig tart, legalábbis későbbi időpontot tőlünk még nem kértek - mondta munkatársunknak Danka András, a Palatinus Hotel vezérigazgatója.
A Takarék Bállal indul az idény, január 17-én, majd lesz még mérnök bál, kamara bál, jogász-orvos bál, Rotary bál, elektrobál és búvárbál is az idei évben.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara immáron huszonkettedik alkalommal rendezi meg tradicionális bálját a Palatinus Bartók termében január 18-án. A Dumaszínház előadója, Felméri Péter szórakoztatja majd a vállalkozókat, utána Vermes Tímea operett és musical gálája következik. Az est folyamán svédasztal várja a vendégeket. A jegyek egységára 13900 forint. A bálon a jótékonykodásra is jut, ugyanis a tomboláért beszedett pénzt a PTE Gyermekklinikának ajánlják fel.
A mérnök bál egyik szervezője, Mártonfalvi Péter szerint az ő báljuk a legkedvezőbb a pénztárcáknak. Bár a pontos árat nem árulta el, azt elmondta, hogy a Baranya Megyei Mérnöki Kamara tagjai kedvezményes jegyeket kapnak január 24-ére.
A jogászok és orvosok január 25-ei mulatságát Győrfi Anna aranyozza be és fellép a Drass Dance Band is. A 10 ezer forintos jegyár tartalmazza a borkóstoló díját, Gere Attila boraiból. Az összevont bál eredményeképp tavaly náluk volt a legnagyobb létszám.
A búvárok bálja zárja a sort a Palatinusban február 15-én. A hagyományokhoz híven itt adják át a búvárok fotós és videós versenyének díjait. Ide 10 ezer forintba kerülnek a jegyek.
Danka András munkatársunknak elmondta, milyen ínyencségek közül választhatnak a vendégek.
- A levesek közül a gyöngytyúkból főzött erőlevest cherryvel, maceszgombóccal, és mellének húsával vagy a pikáns borjú ragulevest, illatos erdei gombákkal ajánljuk vendégeinknek. Főételként lazacfilét sáfrányos pezsgőmártásban, zsályás vajjal gőzölt zöldségekkel, vagy töltött fiatal jércemellet, tejszínes kapros paprikamártással, vajas galuskával vagy pálinkában érlelt barackkal, és camemberttel töltött pulykamellet, mandulás-diós bundában, zelleres burgonyapürével. Népszerű a vörösboros szarvas pörkölt, juhtúrós sztrapacskával. A desszertek között is nagy a kínálat, a sok finomság közül vendégeink választhatják például az aszalt szilvás-diós rétest, mézes vaníliamártással, vagy a laktózmentes erdei gyümölcs kockát. Természetesen az itt felsoroltaktól eltérő ételekkel is szolgálunk.
Íme a Palatinus idei báli menetrendje:
01.17 Takarékbál
01.18. Kamarai bál
01.24. Mérnök bál
01.25. Jogász-Orvos bál
02.01 Rotary bál
02.14. Elektro bál
02.15. Búvár bál
Képünkön Danka András, a Palatinus Hotel vezérigazgatója látható.
Horváth Patrícia - Fotó: Dittrich Éva
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Helyszínelés miatt állt le reggel a...
- Ismét egy, a sínekre tett...
- Repültek a kukák, dőltek a leanderek...
- Sínekre tett kanapé és hűtőgép miatt...
- Megszűnnek az esők, szombaton már a...
- Szorult helyzetbe került fecskét...
- Pécsi kórházban látták utoljára a...
- Jövedéki adóval trükköző bandát...
- Orbán Viktor szerint négyszeresére nő...
- Buszbaleset szemtanúit keresik a...