A nemzeti oldal képviselőivel nem, csak szocialista érdekkörökkel konzultált Pécsett Pressman

2023. április 17. hétfő 12:24

A nemzeti oldal képviselőivel nem, csak szocialista érdekkörökkel konzultált Pécsett Pressman

Online sajtótájékoztató keretében osztotta meg a jobboldal véleményét David Pressman pécsi fellépéséről nyilvános dr. Barkóczi Csaba, az önkormányzat Fidesz-, és dr. Kamarás Péter, az ÖPE-KDNP-frakciójának képviseletében, számolt be róla a bama.hu .

 

 

Dr. Barkóczi Csaba egyrészt üdvözölte az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetének látogatását, ugyanakkor elsősorban gazdasági megközelítésekkel kicsit sérelmezte is, hogy az egész világon a demokrácia és a korrupció elleni küzdelemfellegváraként tisztelt Egyesült Államok magas rangú képviselője ilyen egyoldalúan tájékozódik városunkban. Sajnálatát fejezte ki, hogy Pressman úr kizárólag a szocialista érdekkörökkel konzultált, és az itt ellenzékinek számító jobboldal álláspontjára már nem volt kíváncsi.


Pedig, jelezte, szívesen tájékoztatták volna a polgármester által menedzselt pazarló városházi költségvetésről, fölösleges luxuskiadásokról, a baloldal holdudvarához tartozó városi cégvezetők összességében százmilliós prémiumairól, és egyéb pénz-kiszivattyúzási ügyletekről. Ugyancsak beszámoltak volna róla, miként ássa alá a demokratikus működést a polgármester, többek között azzal, hogy az önkormányzati cégek 115 felügyelőbizottsági helyéből mindössze 7-et engedett át a jobboldalnak, ezzel is megakadályozva, hogy a legcsekélyebb mértékben is ráláthassanak e cégek működésére.

Dr. Kamarás Péter korábbi megnyilvánulásai alapján konfrontatív személyiségnek nevezve a nagykövetet, és azt üzente, hogy Pécs nem kér sem a békétlenségből, sem a feszültségkeltésből - amelyek a Soros-hálózat magyar baloldalt évek óta támogató guruló dollárjainak látványos következményei. És amelynek jegyében, ugyancsak megosztó eseményként a magyar városok közül elsőként Pécsre hozták el a pride-felvonulást is. Az ÖPE-KDNP mindezekért nem igazán örül e látogatásnak, bár, tette hozzá, az valóban a pécsi polgármester szíve-joga - aztán majd felelőssége is -, hogy mivel bántja meg ismét a pécsieket.

EQM