A MÁV és a Volán is változtatott a mohácsi járatok menetrendjén

2024. február 10. szombat 09:19

A MÁV és a Volán is változtatott a mohácsi járatok menetrendjén

Több tízezer embert várnap vasárnap Mohácsra, a busójárás fő napjára.  A MÁV-START a könnyebb hazajutás érdekében a Pécs-Villány-Magyarbóly és a Villány-Mohács vonalon módosított a menetrendjén. A Volánbusz pedig közvetlen „Busó-expressz" járatokat indít a fővárosból Mohácsra.

 

 

A rendezvényre utazók könnyebb hazajutása érdekében a Pécs-Villány-Magyarbóly és a Villány-Mohács vonalon változás lesz a vasúti menetrendben. A menetrendtől eltérően a Magyarbolyról Pécsre 20:14-kor induló vonat utasainak Villány állomáson másik szerelvényre kell átszállniuk.

A Mohácsról 19:50-kor induló vonat több kocsival Pécsig közlekedik, így az utasoknak Villányban nem kell átszállniuk másik vonatra.

Vasúti utazásukat megtervezhetik, menetjegyüket megválthatják a MÁV applikáció segítségével, valamint az Elvira weboldalán. A Pécs-Villány-Magyarbóly és a Villány-Mohács vonal vasúti menetrendje itt érhető el.

A Volánbusz közvetlen járatokat indít a fővárosból Mohácsra: a „Busó-expressz járatok" február 10-én és 11-én - 1131-es jelzéssel - 7:05-kor, illetve 9:05-kor indulnak a budapesti Népliget autóbusz-állomásról.

A Baranya vármegyei járásközpontból szombaton 15:35-kor és 18:35-kor, vasárnap 15:35-kor, 17:35-kor és 18:35-kor indulnak az expresszjáratok Budapestre. A járatokon a Volánbusz belföldi díjszabása érvényes - kiegészítő jegy megváltása mellett.

A szükséges menetjegyeket érdemes elővételben megvásárolni.

Forrás: Mávinform