A közbiztonságról tartottak egyeztető fórumot

2022. november 15. kedd 13:19

A közbiztonságról tartottak egyeztető fórumot

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak Pécsett. 

 

 

A Baranya Megyei Rendőr főkapitányság hétfőn rendezte meg a fórumot a Pécsi járás közbiztonság helyzetének értékelése, a problémák feltárása, a járási intézményekkel és hatóságokkal történő kapcsolattartás erősítése érdekében.

A rendezvényen a Pécsi járás polgármesterei, a nemzetiségi önkormányzatok vezetői, a rendőrség társszervei, az oktatási intézmények fenntartói és vezetői, valamint az egyházak képviselői vettek részt.

Az értekezletet Korontos Zoltán rendőr ezredes, a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette a Pécsi járás közbiztonsági helyzetét.

A beszámolót követően dr. Szijártó István rendőr ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság megbízott vezetője röviden bemutatkozott, kiemelte a szervezetek közötti együttműködés fontosságát, továbbá megjegyezte, hogy továbbra is építeni kell a rendőrség és az önkormányzatok, valamint a bűnmegelőzésben feladattal bíró állami- és civil szervezetek együttműködését, amellyel fokozható a jogsértő cselekmények elleni társadalmi fellépés.

Az interaktív fórumon többen felszólaltak, elmondták a személyes tapasztalataikat, valamint a résztvevők megbeszélték a felmerülő aktuális kérdéseket.

Forrás: BMRFK