A karácsony összehozta egy kertvárosi tízemeletes közösségét, együtt díszítették fel a fenyőfát

2020. december 24. csütörtök 09:40

A karácsony összehozta egy kertvárosi tízemeletes közösségét, együtt díszítették fel a fenyőfát

Minden alkalommal, amikor meglátják, mosolyt csal a tízemeletes épület előtt álló, szépen feldíszített fenyőfa a házban élők arcára. Az ötletgazda, Nemeskéri Imréné lapunk munkatársának elmondta, a gyerekek és szüleik örömmel csatlakoztak a felhíváshoz. Olyan embereknek is örömet tudtak így szerezni, akik magányosan élnek.


A kertvárosi Tildy Zoltán utcában nemcsak a kivilágított ablakok és erkélyek miatt karácsonyi a hangulat, hanem egy szépen feldíszített fenyőfának köszönhetően is. Az 51-es számozású házban ugyanis egy jó közösség él, akik Nemeskéri Imréné felhívására fogtak össze.



- Úgy gondoltam, hogy ebben a nehéz helyzetben különösen örülnének a lakótársaim annak a kezdeményezésnek, hogy közösen díszítsük fel a házunk előtt álló fenyőfát - idézte fel a hölgy, akitől egyáltalán nem idegen a közösségért való cselekvés, rendszeresen vesz részt jótékonysági akciókban.

Mint felidézte, egy felhívást tett közzé a lépcsőházban és a liftben, amelyben azt írta, a gyerekek szeretnék meglepni a házban élőket, és ehhez karácsonyi díszek szükségesek, amelyeket a kihelyezett kosárba helyezhetnek el.

A kezdeményezésnek örültek a lakók, múlt hét péntekig gyűltek a különböző díszek, szombaton pedig eljött a nagy nap.

- Nagyon izgatottak voltak a gyerekek, a szüleik elmondása alapján alig várták, hogy szebbé varázsolhassák a fenyőt. Ebéd után munkához láttunk, és a lelkesedésnek köszönhetően egy szép karácsonyfával gazdagodott az utca. Vasárnap közös gyertyagyújtást is tartottunk. Jó látni, hogy amikor a házban élők lemennek, és elhaladnak a fa mellett, mosolyognak. - fogalmazott Nemeskéri Imréné.

Hozzátette: rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, az arra járók többsége is megcsodálja a Tildy Zoltán utca 51. előtti díszes fenyőt.

Palotás Péter - Fotó: Györkő Zsombor