A fiatal pécsi kereszténydemokraták megnevezték, kit látnának szívesen polgármester-jelöltként

2024. február 19. hétfő 13:43

A fiatal pécsi kereszténydemokraták megnevezték, kit látnának szívesen polgármester-jelöltként

Az elmúlt években számtalan alkalommal bebizonyosodott, hogy mennyi lehetőségtől esik el Pécs amiatt, mert a jelenlegi városvezetés alkalmatlan befektetők Pécsre vonzására, és képtelen a kormánnyal való praktikus együttműködésre, ráadásul a baloldali pártok érdekeit a város érdekei elé helyezi, írta közleményében hétfőn Matheovits László (képünkön), a KDNP ifjúsági szervezetének pécsi csoportelnöke.

 

 

Emiatt az elmúlt időszakban számos jelentős cég választotta korábbi terveinek ellenére Pécs helyett Szegedet, Veszprémet, Kaposvárt vagy Zalaegerszeget fejlesztéseinek helyszínéül.

Emiatt 9600 új, jól fizető munkahelytől és hat és fél milliárd forintnyi iparűzési adóbevételtől esett el Pécs az elmúlt öt esztendőben.

Én azt látom, hogy ha Pécs meg akarja tartani a fiatalokat - biztosítva, hogy a városban versenyképes bért nyújtó munkahelyek jöjjenek létre - akkor olyan új polgármesterre van szükségünk, aki képes együttműködni a munkahelyteremtés és a befektetésösztönzés érdekében a mindenkori kormánnyal.


Én ezt a képességet jelenleg a Fidesz városházi frakcióvezetőjében, Csizmadia Péterben látom leginkább, örülnék, ha vállalná a polgármester-jelöltséget.

EQM