A fesztiválokon is jelen voltak a siklósi bűnmegelőzési szakemberek

2019. augusztus 07. szerda 13:52

A fesztiválokon is jelen voltak a siklósi bűnmegelőzési szakemberek

A siklósi bűnmegelőzési szakemberek több rendezvényen is részt vettek az elmúlt héten. 

 

 

A Siklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén rendezték meg az Ördögkatlan Fesztivált, amelynek helyszínei Beremend, Kisharsány, Nagyharsány Villánykövesd és Palkonya települések voltak.

Az említett településeken megtartott rendezvényeken a Siklósi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakemberei is részt vettek, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrummal őrjáratoztak.

A megelőzési előadók vagyonvédelmi tanácsokkal látták el a fesztiválon résztvevőket, amely során felhívták a figyelmet az értékeik védelmére, a stoppal útnak indulóknak pedig láthatósági mellényt is ajándékoztak a balesetek elkerülése érdekében.

Az előadók munkáját közösségi szolgálatos diák is segítette, aki aktívan részt vett a „Nincs érték az autóban" program népszerűsítésében.

A rendőrök augusztus 4-én a siklósi Thermal Spa-ban megrendezett fürdőfesztiválon is jelen voltak, ahol kutyás bemutatóval várták az érdeklődőket, továbbá a jelenlévők megismerkedhettek a rendőrség fegyverzetével és technikai eszközeivel is.

Ugyanezen a napon a siklósi bűnmegelőzési előadók és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési főelőadója az Egyházasharasztiban megtartott falunapon is részt vett, amelyre szintén színes programokkal készültek. A vállalkozó szelleműek kipróbálhatták a drogszemüveget, míg a kisebbek megnézhették a rendőrautót, de a játékos feladatok kipróbálása mellett a rendőrség felszereléseit is megtekinthették közelebbről.

Forrás: BMRFK