A baranyai katasztrófavédőkhöz is érkeznek speciális járművek

2020. július 16. csütörtök 15:17

A baranyai katasztrófavédőkhöz is érkeznek speciális járművek

Újabb hatvanhárom speciális gépjármű állt a katasztrófavédelem szolgálatába, az új eszközöket Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője adta át szerdán Budapesten. Közülük kettő Baranyába kerül.

 

Az ünnepségen Kontrát Károly azt mondta, ez már a sokadik hasonló esemény; részben uniós, részben nemzeti forrásból fejlesztik az OKF járműparkját.
A magyar emberek hálásak a katasztrófavédelem tevékenységéért - jelentette ki.
Az átadott járművek megkönnyítik a hivatásos tűzoltók és az önkéntes mentőszervezetek munkáját, így hozzájárulnak az élet- és vagyonbiztonsághoz - hangoztatta Kontrát Károly.

Bartók Péter, az OKF gazdasági főigazgató-helyettese közölte, hogy idén ünneplik a tűzoltóság százötvenedik születésnapját. Így a járműveket ajándéknak is lehet tekinteni - tette hozzá.

Erdőtűz oltására szolgáló eszközökre összesen több mint 6,1 milliárd forintot költöttek az utóbbi időben, a mostani szakaszban 1,6 milliárdot.
A már megvalósult beszerzésekkel jelentősen nőtt a beavatkozások hatékonysága, magasabb szintű védelmet nyújtanak mind az állampolgároknak, mind a környezetnek. A szerdai átadással azonban nem értek a fejlesztések végére - hangoztatta Bartók Péter. a

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy Volkswagen Amarok típusú erdőtüzes gyorsbeavatkozó járművel gyarapodott, amely a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon lát majd el szolgálatot.

A Baranya Megyei Polgári Védelmi Szövetség egy Volkswagen Amarok típusú logisztikai gépjárművet vett ált, amellyel tovább szolgálja Baranya megye biztonságát.

 

MTI - Fotó: MTI/Lakatos Péter