A balliberálisok polgármesterjelöltje szerint szétesik a pécsi ellenzék - VIDEÓ!

2019. október 03. csütörtök 12:46

A balliberálisok polgármesterjelöltje szerint szétesik a pécsi ellenzék - VIDEÓ!

A balliberálisok pécsi polgármesterjelöltje, Péterffy Attila egy fórumon beszélt arról, hogy a választások után rögtön felbomlik majd a pécsi ellenzék, zavarok lesznek, s arról is vallott, fogalma sincs, hogyan fogja a várost vezetni, ha Fidesz-többség lesz a közgyűlésben, írta a PécsMa.hu.  

 

Egy, a közelmúltban megtartott nyilvános pécsi fórumon készült videófelvétel tanúsága szerint Péterffy Attila, az MSZP-DK és a Gyurcsány Ferenc pártjaival szövetkező Jobbik és Momentum polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy mire számít az önkormányzati választások után.



Az eseményen az egyik résztvevő kérdezte meg tőle, hogy mégis miként vezeti a várost akkor, hogyha az MSZP a DK-val, a Jobbik a Momentummal folyamatosan veszekedik majd és káosz lesz, hiszen mint ismert, a DK helyi elnöke maga is elismerte egy elnökségi ülésről kiszivárgott hangfelvételen, hogy képtelen más pártokkal beszélni.

Péterffy erre azt válaszolta: „ezt sem tudom kizárni, ha így lesz, akkor azzal a helyzettel kell szembenézni. Ha tartok tőle, akkor mit csináljak?"

Hozzátette: „ahogy az új közgyűlés feláll, abban a pillanatban frakciókra fognak bomlani, annak ellenére, hogy jelenleg egy szövetség tagjait képezzük." Kitért rá, hogy neki a „pártok megígérték", hogy ügyek mentén politizálnak, de „tarthatok tőle, hogy lesznek zavarok".

Arra a kérdésre, hogyha olyan helyzet állna elő, mint Hódmezővásárhelyen a „független" Márki-Zay Péterrel, ahol fideszes többség van, mit tudna tenni, azt válaszolta: „nem tudom, hogy fogom azt a helyzetet kezelni, az biztos: hogy rohadt ideges leszek".

Mellár Tamás, a Mindenki Pécsért Egyesület MSZP-P-s elnöke korábban maga is alkalmatlannak találta a városvezetésre a baloldali jelöltet. A Civilek a Mecsekért Mozgalom szerint hárommillió tonnányi fa eltüzeléséért felelős Péterffyről immár a baloldali HVG-sek is úgy vélekednek, hogy a klímavédő balliberális ellenzék Pécsen csak egy erdőégetőt talált.

Ezzel együtt az is tény, hogy az LMP éppen ezért nem vállalt közösséget a MSZP-DK által irányított baloldali tömbbel, és az LMP-sek egy olyan polgármesterjelöltet indítanak Kóbor József személyében, aki mindvégig következetesen kiállt a környezetvédelem gondolata mellett.

Cikkünk a pécsi balliberális „értelmiségi" körökből érkező legutóbbi erőszakos fenyegetés és a korábbi életveszélyes fenyegetések miatt szerkesztőségi írásként jelenik meg.

EQM