Ünnepi hangulatban a PTE: adventi hangversenyt tartanak az orvosi aulájában

2016. december 04. vasárnap 11:17

Ünnepi hangulatban a PTE: adventi hangversenyt tartanak az orvosi aulájában

Idén immár nyolcadik alkalommal rendeznek adventi hangverseny a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Karon december 7-én, szerdán - tájékoztatta lapunkat az intézmény.

Az ingyenes koncertet a hallgatók kezdeményezték 2009 decemberében, melyet a Dékáni Hivatal, valamint a HÖK és az EGSC is támogattak. A próbáknak, az együttléteknek köszönhetően sok hallgatóról és oktatóról derült ki, hogy nem csak az orvostudományokban jeleskednek, de a zenében, az irodalomban és a táncban is járatosak. A hangverseny mára a kar egyik meghatározó éves eseményévé vált, bár szereplői évről évre változnak. Szerencsére a külföldi hallgatói létszám növekedésével egyre többen jönnek közülük is fellépni.

Mint az a PTE, szerkesztőségünknek küldött tájékoztatójában olvasható, komoly közösségszervező erejük is van a rendezvénynek. Az első fellépések hatására megalakuló The Voicebox kórus évekig meghatározta a kar zenekedvelő hallgatóinak életét, akik a heti két próba mellett egyéb fellépésekre is jártak, sőt, közös táborozásokat is szerveztek. A kórus ugyan idén megszűnt, ám ez nem jelenti azt, hogy az idei koncertről hiányozna a közösségi ének, mert az ugyancsak évek óta működő norvég Tinnitus képviselni fogja ezt. Mellettük hallható lesz a Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet kórusát is, most először, mert eddig csak intézetük karácsonyi összejövetelein énekeltek.

A december 7-ei, két felvonásból álló ünnepségen hallhatunk egy áriát, hangszereseket és énekeseket zongorakísérettel, önálló zongoradarabokat, újdonságként egy hegedű-fagott párost, és egy hét fős zenekart is.

A hangverseny este nyolc órakor kezdődik. Helyszíne a Dr. Romhányi György Aula (Szigeti út 12.).


Képünk egy korábbi PTE-s hangversenyen készült. 

EQM - PTE - Fotó: PTE ÁOK