Ünnepi hangulat: Zágrábba, az adventi vásárra szerveztek kirándulást a PTE hallgatói

2017. december 04. hétfő 14:58

Ünnepi hangulat: Zágrábba, az adventi vásárra szerveztek kirándulást a PTE hallgatói

Nagyon bejött a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar hallgatóinak ötlete: annyian jelentkeztek a zágrábi adventi vásár meglátogatására, hogy az első turnust két nagy busszal kellett elindítani, s készülnek egy másodikkal is, hogy azok se maradjanak le, akik nem fértek be az első körbe. 

A hallgatók szombaton tíz órakor keltek útra Horvátországba, s mivel a határon három órát kellett állniuk, a tervezett délután két óra helyett ötre értek a helyszínre. Azonban ez sem zavarta meg őket abban, hogy jól érezzék magukat, hiszen a buszon jó volt a hangulat, s a vásár és a város látványa kárpótolta őket a hosszú utazásért.

A korcsolyapálya panorámaképe.

 


 

A horvát fővárosban számos árus, büfés stand, élő zene, karácsonyfák és természetesen ünnepi hangulat várta a diákokat, akik órákig barangoltak Zágráb utcáin, egészen pontosan este tizenegy óráig, amikor is a buszok hazafelé vették az irányt, s az odaúthoz képest egészen gyorsan, négy óra alatt Pécsre is értek.

A program ötletgazdái Kovács Ádám és Vági Márton voltak, akik a szak harmadéves rekreációszervező szakos hallgatói.

- Az esemény fő célja elsősorban a külföldi egyetemisták integrációjának elősegítése volt, s hogy az adventi időszakban is élményeket adhassunk a PTE hallgatóinak az ünnep közeledtével - mondta lapunknak Vági Márton.

A zágrábi adventi vásár tavaly, illetve két éve is elnyerte az Év Adventi Vására díjat, ezért is lett Horvátország fővárosa az úti cél.

D. Zs.