Újabb nívódíjat kapott a pécsi orvoskar elméleti tömbje

2023. december 05. kedd 09:04

Újabb nívódíjat kapott a pécsi orvoskar elméleti tömbje

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának új, ultramodern elméleti tömbje nyerte oktatási kategóriában a XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán, ahol 11 kategóriában magyar és nemzetközi zsűri díjazta a hazai intézményfejlesztések legjobbjait. 

 

 

 

Ahogy arról az Építészfórum.hu beszámolt, a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület (FIABCI Hungary) 1997-ben rendezett először Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot azzal a céllal, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét, megismertesse a hazai szakmai és a szélesebb közönséggel a létrehozott fejlesztéseket.

A pályázat nyerteseit rendre delegálták a World Prix d`Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatra, ahol az elmúlt mintegy két és fél évtized során 33 arany- és 44 ezüstérmet nyertek. Ezzel Magyarország a legsikeresebb európai ország és a világon a harmadik Malajzia és Szingapúr mögött.

Az idei győzteseket november 22-én hirdették ki a Néprajzi Múzeumban megrendezett gálán. A legjobbnak ítélt munkákért a 2024-es szingapúri döntőben szoríthatunk.

Az oktatási kategória nyerteseként a PTE orvoskarának új épülete is bekerült a jövő évi délkelet-ázsiai fináléba. A cikk emlékeztet, a 2021-ben átadott, 14 millárd forintból megvalósult 12 ezer négyzetméteres oktatási és kutatási tömböt a mostani pályázatot benyújtó TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. tervezte, a kivitelező pedig a ZÁÉV Zrt. volt.

Ahogy azt korábban már a beruházás kapcsán megírtuk, a pécsi orvosi új épülete alkalmazkodik a 21. századi hallgatói elvárásokhoz, mint amilyen például a személyes jelenléten túl az infokommunikációs eszközökkel támogatott oktatás, a gyakorlati képzésekre felkészítő, a korszerű technológiákra épülő "SKILL" környezet, a kutatási kihívásokba beavató, problémaorientált képzés, vagy éppen az oktatási környezeten túli közösségi élet minőségi terei.

Tavaly is nívódíjat nyert a PTE ÁOK új tömbje

A csúcsmodern oktatási tömböt 2022-ben az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA) által meghirdetett pályázatán díjazták nívódíjjal középület/oktatási kategóriában.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület által alapított díj a hazai építőipar legmagasabb elismerésének számít. Az erről tanúskodó nívódíj-táblát március 17-én avatták fel az épületben.

Forrás: PTE - Fotó: PTE/Csortos Szabolcs