Új egyetemi képzések indulnak Pécsett

2019. október 25. péntek 12:42

Új egyetemi képzések indulnak Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (KPVK) a keresztfélévtől Pécsi Képzési Központjában is elindítja legnépszerűbb képzéseit. A részletekről a pécsi nyílt napot megelőzően Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja sajtótájékoztatót tartott. 

 

2019. október 24-én a PTE KPVK nyílt napot szervezett Pécsi Képzési Központjában, mivel a Kar a keresztfélévtől ezen a képzési helyszínen is elindítja azokat a szakokat, melyek a PTE intézményi keretein belül eddig csak Szekszárdon indultak.

Így februártól már a baranyai megyeszékhelyen is lehet majd az alsófokú pedagógusképzésekre, csecsemő és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus és tanító alapszakokra, valamint szőlész-borász felsőoktatási szakképzésre jelentkezni nappali és levelező tagozaton egyaránt.

„Bár most februártól még kizárólag önköltséges formában tudjuk elindítani ezeket a képzéseket, szeptembertől remélhetőleg az államilag finanszírozott képzési formák is meghirdetésre kerülhetnek Pécsett is. Fontos azonban hozzátenni, hogy a keresztfélévben induló képzésekre még nyelvvizsga és emelt szintű érettségi vizsga kötelezettség nélkül lehet jelentkezni." - tájékoztatott Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Kar dékánja.

A nyílt napon a Pécsett induló új képzésekről a szakokat képviselő oktatók és hallgatók nyújtottak tájékoztatást az aulában felállított standoknál, de az érdeklődők a keresztfélévtől Szekszárdon nappali és levelező tagozaton is elinduló új szakról, a gyógypedagógia alapképzésről is informálódhattak.

A keresztféléves jelentkezés határideje 2019. november 15-e.

MTI