Tovább nőtt az érdeklődés a Pécsi Tudományegyetem képzései iránt

2016. augusztus 24. szerda 09:24

Tovább nőtt az érdeklődés a Pécsi Tudományegyetem képzései iránt

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) az eredményes általános felvételi eljárás után szintén sikeres pótfelvételi eljárásban bízik. Erre komoly jogalapot jelenthet, hogy a PTE-re jelentkezők száma több mint tíz százalékkal nőtt az előző évi pótfelvételi eljárásban jelentkezők számához képest.

A pécsi egyetem valamennyi kara hirdetett a pótfelvételi keretében képzéseket, így a felvételizők összesen 114 képzésből, 16 felsőoktatási szakképzésből, 59 alapképzésből, 8 osztatlan képzésből, valamint 31 mesterképzésből választhattak, nappali és levelező munkarendben.

„A jelentkezők számának növekedése bizakodásra ad okot, és várhatóan a felvettek számában is megmutatkozik a tíz százalékos növekedés: várakozásaink szerint 450-500 főt tudunk beiskolázni a nyár végi eljárásban.

Az általános felvételi eljárásban felvett közel ötezer, valamint a pótfelvételi eljárásban és a külföldieknek kínált képzésekre várt további közel ezer hallgató azt jelenti, hogy idén várhatóan mintegy hatezer új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen" - nyilatkozta Dr. Berke Gyula oktatási rektorhelyettes.

A pótfelvételi eljárásban jelentkezők várhatóan még a hétvége előtt megtudják, hogy felvételt nyertek-e a választott képzésre.

Forrás: PTE