Szép volt, lányok, fiúk! A pécsi orvoskar csapata diadalmaskodott a 48. Medikus Kupán

2021. szeptember 28. kedd 08:49

Szép volt, lányok, fiúk! A pécsi orvoskar csapata diadalmaskodott a 48. Medikus Kupán

A PTE Általános Orvostudományi karának csapata szerezte meg az összesített első helyet a szeptember 25-26. között Szegeden lezajlott 48. Medikus Kupán. 

 

A nagy múltú Medikus Kupát 1972 óta rendezik meg minden évben, a helyszín évről évre vándorol a négy orvosképző - a DE ÁOK, a PTE ÁOK, a SZTE ÁOK, valamint a Semmelweis Egyetem - városa között. A hallgatók női-férfi kézilabda, kosárlabda, röplabda, vízilabda és férfi kispályás labdarúgás sportágakban küzdenek egy hétvégén át a társegyetemek sportolóival.

A szeptember utolsó hétvégéjén tartott megmérettetésnek Szeged adott otthont. A Tisza-parti városban a pécsi orvosisok bizonyultak a legjobbnak: karunk csapata az összesített egyetemi első hellyel térhetett haza.

„Az első versenynapon a legtöbb sportágban nagyon jól teljesítettek a csapataink és bizakodva várhattuk a folytatást, azonban az utolsó kör mérkőzéseinek az eredményei döntötték el a végső helyezéseket. A megfelelő felkészülésnek és az alkalmazott stratégiáknak köszönhetően a legtöbb esetben a mi oldalunkra billent a mérleg nyelve" - nyilatkozta dr. Karsai István egyetemi adjunktus, a Testnevelés- és Mozgásközpont igazgatója.

Mint mondta, a Medikus Kupa legizgalmasabb pillanatai a focicsapatnak voltak köszönhetőek, ugyanis mindhárom mérkőzésen sikerült a fiúknak „begyújtani a rakétákat", és elképesztő hajrát produkálva ostromolni az ellenfél kapuját, megszerezve az egyenlítést jelentő „gólt", egyben az első helyezést.

Dr. Karsai István komoly megtiszteltetésnek nevezte a Medikus Kupán való részvétel lehetőségét, hozzátéve, hogy minden hallgató maximális odaadással, az orvoskar iránti elköteleződéssel készült és versenyzett. Hangsúlyozta, hogy a siker elérése csapatmunka volt, amiben a sportolók mellett komoly szerephez jutott a stáb, továbbá az edzők és a szervezők is.

Eredmények:

Vizilabda: I.
Labdarúgás: I.
Női kézilabda: I.
Férfi kézilabda: I.
Női röplabda: II.
Férfi röplabda: III.
Női kosárlabda: IV.
Férfi kosárlabda: II.
Női összetett: II.
Férfi összetett: I.
Összetett: I.

Forrás: PTE - Fotó: Csortos Szabolcs