Sokan sikítófrászt kapnak: Pécsett is megalakulhat a liberális eszméket elvető szövetség

2016. október 19. szerda 09:03

Sokan sikítófrászt kapnak: Pécsett is megalakulhat a liberális eszméket elvető szövetség

Egyesek szerint a nyilasokat utánozzák, mások homofóboknak tartják őket. Az Identitárius Egyetemisták Szövetsége (Identitesz) megalakulása nagy port kavart, ám a tervek szerint ősszel továbblépnének és városunkban is megalakítanák helyi szervezetüket.

Hazaszeretet, hivatástudat, közösség. Ezekkel a jelszavakkal jött létre pár hete az Identitesz. Igazán markáns véleményük van, kötelességüknek tartják ugyanis, hogy a „liberalizmus által megfertőzött" európai ifjúságot visszavezessék a gyökerekhez, az európai identitáshoz, valamint - többek közt - az etnikai és kulturális önazonossághoz.

A főleg a balliberális oldalhoz sorolható sajtótermékek egy részénél ez kicsapta a biztosítékot. A szövetséget a nyilasokhoz hasonlították, illetve az elődszervezetnek tekinthető szövetség akciója miatt homofóbnak tartják őket. Utóbbi bélyeget egy budapesti, leszbikus csókolózásra összehívott flashmob megzavarása miatt kapták.

Az Identiteszt nem hatják meg a vádak (természetesen tagadják ezeket), sőt, továbblépnének, és Budapest, Debrecen, valamint Szeged után Pécsett is megalakítanák helyi szervezetüket.

- Több megkeresést is kaptunk Pécsről jelentkezési szándékkal, az ősz folyamán lesz egyeztetés egy esetleges helyi területi csoport megalakításáról - nyilatkozta munkatársunknak László Balázs, a szövetség elnöke. Hozzátette: teljes bizonyossággal csak ezt követően jelenthető ki, hogy valóban létrejön az itteni csoport.

Németországban is működik ilyen

A (neo)liberális eszméket tagadó szervezetek megjelenése nem számít magyar kuriózumnak. Németországban például szintén működik identitárius csoport. Az interneten elérhető videójukban arról beszélnek, a multikulturalizmus miatt Európa haldoklik, miközben a vezető politikusok „új népet" alkotnak maguknak.

Hogy mi várható, ha városunkban is működik majd a szervezet? Ezzel kapcsolatban elmondta, egyaránt hangsúlyt fektetnek a közösségek erősítésére, a hallgatók tárgyi tudásának fejlesztésére, valamint a helyi értékek védelmére. Ennek érdekében kirándulásokat, csapatépítő programokat, társadalomtudományi előadásokat és figyelemfelhívó akciókat szerveznek.

Ha pedig úgy hozza az élet, demonstrációkon, tüntetéseken is felemelik a hangjukat. Teszik mindezt azért, hogy egy „új magyar értelmiség jöjjön létre, amely a nemzetért él és hal".

Borítékolható, hogy ez alaposan megosztja majd a pécsieket.


Képünkön:
lobog az Identitesz zászlaja, amely szerintük iránymutatást és tradíciót jelképez. 

Palotás P. - Fotó: identitesz.blog.hu