Sikeres volt a Pollack Expo hagyományos szakkiállítás

2018. március 04. vasárnap 15:30

Sikeres volt a Pollack Expo hagyományos szakkiállítás

Március 1-2-án rendezte meg tizenkettedik alkalommal Pollack Expo néven hagyományos szakkiállítását és konferenciáját a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara.  

A minden évben sikerrel záruló rendezvény jól mutatja, hogy mekkora igény van egy széles műszaki palettát felvonultató szakkiállításra a régióban. Az építőipari, gépész, villamos és környezetvédelmi előadások lehetőséget nyújtanak a kiállító cégeknek ipari újdonságaik bemutatására, de számos fejlesztés alatt álló beruházásról vagy korszerűsítésről is itt kaphattak információt az érdeklődők.

S hogyan valósul a Pollack Expo a „Földön, vízen, levegőben"? Részint a BIMPROVE Kft. előadásán keresztül, ahol a BIM-mel, vagyis az Épületinformációs modellel ismerkedhettek meg a vendégek. Egy jól felépített BIM modell végigkíséri az épület teljes életútját a vázlattervtől a kivitelezési szakaszon át, az épületüzemeltetésen keresztül egészen a bontásig. Alkalmazásával elkerülhetőek a kivitelezési improvizációk, a helyszínen papírlepedők helyett táblagépen lehet felvenni és térben forgatni a tetszőleges számú, tetszőleges helyen felvett metszetet. A „vizes" témákat a rendezvény kísérő programja, a II. Hatékony Vízellátás Nemzetközi Konferencia biztosította. A konferencia részletesen vizsgálta a vízfelhasználás költség-, energia- és vízhatékonyságának kérdéseit. A legimpozánsabb megjelenése a kiállításnak a levegőből érkezett. A MAGNUS AIRCRAFT CORPORATION cég képviselőitől nem csak azt tudhatták meg a résztvevők egy érdekfeszítő előadás keretében, hogy „Hogyan építsünk repülőgépet?", de a végeredményt a kiállítótérben is megcsodálhatták egy Fusion 212-es benzinmotoros repülőgép esetében.


A szakmaspecifikus előadásokon túl, a régió mérnökei számára Mérnök Fórumot és Mérnöktovábbképzés lehetőségét biztosította a szakkiállítás. A végzős hallgatók ezúttal is élhettek az Állásbörze nyújtotta lehetőségekkel, a középiskolások pedig játékos ismeretszerző verseny keretében ismerkedhettek meg a kiállító cégekkel és azok tevékenységével. Az érdeklődést ezúttal értékes nyereményekkel díjazták a kiállítók.

Forrás: PTE