PTE 2067 - előtted a jövő: többszáz diák volt kíváncsi a konferencia előadásaira

2018. június 08. péntek 21:21

PTE 2067 - előtted a jövő: többszáz diák volt kíváncsi a konferencia előadásaira

A két előadóban megrendezett „PTE 2067 - előtted a jövő" konferencián 15 előadás mindegyikén neves szakemberek, kutatók avatták be a tizenéveseket a következő 10-30-50 évben várható változásokba, fejlődésbe, érdekességekbe, azzal a céllal, hogy rávilágítsanak számukra, hogy felnőttként milyen életkörülményekhez kell majd alkalmazkodniuk, milyen világot kell majd tovább alakítaniuk. 

Az előadások mellett színes off-programokkal, workshopokkal várták a diákokat, ahol különböző témákhoz kacsolódóan kérdezhettek, próbálhattak ki játékokat, fedezhettek fel technikai újdonságokat. A „PTE nappaliban" a „JövőkéPTErvezés" program során a diákok szakemberekkel beszélgettek lehetőségeikről, hivatásról, választásról és döntésekről.

Dr. Tóth Kálmán, a PTE rektorhelyettese a megnyitó során elmondta, hogy az egyetem, amely a tavalyi évben még alapításának 650 éves jubileumát ünnepelte, idén szeretné megmutatni, hogy az intézmény kiváló alapot biztosít, jól felkészült oktatói, kutatói, szakmai gárdája révén arra, hogy az itt tanuló fiatalokat elindítsa a sikeres, tartalmas jövő felé.

Az esemény jelenleg egyedülálló a hazai felsőoktatási intézmények körében, hiszen elsőként a PTE rendezett ilyen JÖVŐ tematikájuk konferenciát középiskolások számára. A rendezvény egy egész éves kampány kezdetét jelenti, melyről folyamatosan tudósítunk a PTE fórumain.

További információ: PTE Marketing Osztály, Szuhán-Glass Beáta kampánymenedzser; [email protected]; 0620/928-99-28

Forrás: PTE