Prezentációs nappal indítja a szemesztert a PTE-MIK

2018. február 04. vasárnap 17:25

Prezentációs nappal indítja a szemesztert a PTE-MIK

A PTE Műszaki és Informatikai Kara - a kar történetében először - a 2017/2018-as tanév második szemeszterét az építészképzésben nyugat-európai minta alapján szervezett Prezentációs Nappal indítja. 

Az esemény alkalmat ad arra, hogy az előző szemeszter legjobb hallgatói munkái publicitást kapjanak a szak összes hallgatója és oktatója jelenlétében, alapvetően azzal a céllal, hogy láthatóvá váljanak az építészműhelyek eredményei, illetve komoly motivációval kezdődjék a szemeszter, mind a hallgatói, mind pedig oktatói részről.

Szintén a Prezentációs Nap során kerül sor a következő szemeszter feladatainak, terveinek és lehetőségeinek ismertetésére, köztük a pályázatok, tervezett workshopok, nyári művésztelepek előzeteseivel. A Prezentációs Nap előadásait az előző szemeszter munkáiból válogatott háttér kiállítások kísérik.

A Prezentációs Nap eseménye kerekasztal beszélgetéssel zárul, ahol a pécsi építészképzés olyan egykori hallgatói szerepelnek, akik azóta elismert szakemberei, sikeres résztvevői a magyar és nemzetközi építész szakmának, ezzel az építész életpálya-modell lehetőségeinek kiváló példái.

A kerek asztal beszélgetés moderátora Dr. Kondor Tamás egyetemi docens,

A meghívottak:
Önálló építészirodát vezetők: Dr. Csizmadi Péter és Tóth Anikó - Koós Marcsa és Sztojka Gábor

Nagyobb Építész irodákban csapatvezető: Dr. Péter Gábor (Finta Stúdió)

Látványtervezés Animáció: Kiss Gergely, Koronczi Péter

BIM: Zagorácz Márk

Design: Leits Miklós

Kivitelezés: Herczeg László (Evan94 Kft.)

Kereskedelem - Szakértés: Rácz István (Bauder)

Oktatás: Dr. Medvegy Gabriella dékán (PTE MIK)

Forrás: PTE - Fotó: Pixabay