Pályaválasztó fesztiválra hívja a PTE a diákokat

2016. október 09. vasárnap 15:51

Pályaválasztó fesztiválra hívja a PTE a diákokat

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közreműködésével második alkalommal szervezi meg a „Mi a pálya?" elnevezésű pályaválasztó fesztivált.

Az október 12-i (szerdai) rendezvényen a pályaválasztó diákok három kérdésre kapnak választ a Lauber Dezső Sportcsarnokban: Mi érdekel? Hol dolgozhatok, ahol ezzel foglalkoznak? Hol tanulhatom meg ezt a szakmát? Idén már öt nagyvárosba látogatnak el, hogy az ország minden pontjához közel kerüljenek. A PTE Műszaki és Informatikai Kar is részt vesz a fesztiválon, dupla standdal és számos aktivitással, így például drónröptetéssel, ultra-energiatakarékos járművel és sűrített levegővel hajtott pneumobillal.

A tavalyi fesztiválra összesen 119 iskolából több mint 2000 gyerek látogatott el (több mint 1200 középiskolás több Szakképzési Centrum 15 iskolájából és közel 800 pályaválasztó általános iskolás és gimnazista 104 iskolából). Közel 30 kiállító mutatta be a gyerekeknek, hogy ha a műszaki pályát választják milyen feladatok várnak rájuk, milyen élményekben lehet részük.

Több szempontból is különleges ez a rendezvény. A szervezők és a kiállító cégek, intézmények egyetértenek abban, hogy a gyerekeknek nem szórólapot kell adni, hanem élményeket. Nem önmagunkat kell reklámozni, hanem a szakmát. Ezen alapelvek mentén ad a gyerekeknek olyan impulzusokat, amelyekkel a mindennapokban nem találkozhatnak, és talán pont ezek az élmények fogják meghatározni számukra azt, hogy milyen irányba és milyen úton induljanak el.

A rendezvény kilenc órakor kezdődik. További információ ide kattintva érhető el, regisztrálni pedig itt lehet.


Képünk a "Mi a pálya?" egy korábbi rendezvényén készült.

EQM - PTE