Nyílt Napot tartanak a PTE Műszaki és Informatikai Karon

2016. november 23. szerda 14:33

Nyílt Napot tartanak a PTE Műszaki és Informatikai Karon

Az „Élményműhely, Mi a pálya?" elnevezésű rendezvény a visszajelzések alapján nagy sikert aratott a fiatalok körében. Ez inspirálja a szervezőket arra, hogy a Nyílt Napot is élményközpontúvá tegyék.

Ez az a hely, ahol a végzős diákok és tanáraik, szüleik megismerhetik közelebbről is a mérnöki pálya lehetőségeit, és a képzést. A kar mellett letették voksukat az ország vezető ipari cégei és szolgáltatói, úgy is, mint duális képzési partnerek. Képviseletükben a napindítón itt lesz a PTE MIK nyílt napján Gelencsér Lajos, az E.ON Hungária ZRt. vezérigazgatója, aki a 'Jutalmazzuk a kiválóságot' ösztöndíjprogram egyik támogatója.

A Nyílt Napot november 25-én pénteken, délelőtt fél tíztől a kar Boszorkány úti kampuszán rendezik meg. Bemutatkoznak a szakok párhuzamos kötetlen beszélgetés, szakok és szakmák képviselőivel: Építész, Építőművész, Településmérnök és Építőmérnök, Gépészmérnök és Ipari termék és formatervező mérnök, Mérnökinformatikus és Villamosmérnök, Környezetmérnök és Televízióműsorkészítő.

Fókuszban a képzések interaktív bemutatkozása, benne:
3D nyomtatás, drón, pneumobil, Isel automata habvágó, rajzterem, geometria az építészetben, betonkenu, BIM - intelligens épületmodellezés. Let's meet Vasarely kiállítás, laborlátogatás.

A Nyílt nap keretében a Breuer Marcell Doktori Iskola is nyitottá teszi előadásait. Minden érdeklődőt várnak a neves előadók. ITSH üzemlátogatás, indulás busszal a kar parkolójából, regisztráció szükséges. Regisztráljon a nyílt napra a www.felvi.mik.pte.hu oldalon.

Forrás: PTE