Nyílt napot tartanak a PTE ETK-n kedden

2018. január 12. péntek 17:30

Nyílt napot tartanak a PTE ETK-n kedden

A PTE Egészségtudományi Kar ismét megszervezi népszerű nyílt napját 2018. január 16-án. Az érdeklődő diákok és szüleik interaktív programokon ismerkedhetnek meg a kar által nyújtott életre szóló hivatásokkal. Aki a PTE ETK képzéseit választja, az egyúttal a humanitás, embertársain való segítés és az élethosszig tartó tanulás mellett dönt.  

A PTE ETK-n a minőségi oktatásra garanciát a kar hazai és nemzetközi téren is elismert oktató gárdája nyújtja. A kar minőségi és piacképes képzések iránti elkötelezettségét az is jelzi, hogy az évek óta tartó tudatos fejlesztő munkának köszönhetően a PTE ETK tavalyhoz képest kimagasló mértékben javította az országos rangsorban betöltött helyét a HVG Diploma 2018 rangsor kiadványában.

Az ápoló, a mentőtiszt, a gyógytornász, a dietetikus, a népegészségügyi ellenőr valamint a rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakirányok bemutatóján sok érdekesség várja a karra látogatókat, több mint 15 helyszínen. Betlehem József dékán megnyitóját követően az érdeklődők - többek között - kipróbálhatják az újraélesztést, vérvételt, injekciózást, megismerkedhetnek a gyógytorna eszközrendszerével, átélhetik a részegséget józan fejjel, egészséges nassolnivalót kóstolhatnak.

A szülők részére egészségtudományi érdekességekről, illetve a karon végzett szakemberek munkaerőpiaci lehetőségeiről tartanak előadásokat a kar oktatói a Szülőmegőrzőben.
A kar kutatóközpontjai is megnyílnak: mozgáselemzésen, valamint játékos finomanalitikai laborbemutatón informálódhatnak a vendégek.

A rendezvény „off" programján ízelítőt nyújtanak a kar hallgatói és munkatársai az egyetem és a kar által nyújtott lehetőségekről: szó lesz az ösztöndíjakról, kollégiumról, külföldi tanulmányutakról. A kar magyar és külhoni tehetségei is bemutatkoznak énekprodukciókkal. Pályaorientációs tanácsadás segíti a még bizonytalankodókat a megfelelő szak kiválasztásában.

Időpont: 2018. január 16. 10 óra
Helyszín: megnyitó: PTE Egészségtudományi Kar Pécs, Vörösmarty u. 4. nagyelőadó
bemutatók: PTE Egészségtudományi Kar Pécs, Vörösmarty u. 4., Mária u. 5-7., Szepesy u. 1.

Résztvevők: Prof. dr. Betlehem József PTE ETK dékán

További nyílt napok a karon
2018. január 15. 10 óra - Zalaegerszeg, Landorhegyi út 33.
2018. január 17. 10 óra - Szombathely, Jókai u. 14.
2018. január 18. 10 óra - Kaposvár, Szent Imre u. 14/b
2018. január 23. 10 óra - Zombor, Magyar Polgári Kaszinó, Venac Petra Bojovica 13.

 

Forrás: PTE - Fotó: Pixabay