Névadójukra emlékeztek a Szentágothai Kutatóközpontban

2018. november 12. hétfő 17:28

Névadójukra emlékeztek a Szentágothai Kutatóközpontban

Idén is méltó módon emlékeztek meg Szentágothai Jánosról, a PTE kutatóközpontjának névadójáról Hetedik alkalommal tartottak a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában tudományos ünnepséget, mellyel a névadó születésnapjára emlékeztek. 


A VII. Szentágothai Nap ismét a kutatóközpont Dr. Bachman Zoltán előadótermébe vonzotta a tudomány iránt érdeklődőket. 

A program meghívott előadója Dr. Bíró Tamás, egyetemi tanár, aki „Chili, Cannabis, Forrest Gump" címmel tartott érdekes előadást.

Ezt követően ötödik alkalommal adták át a Szentágothai és junior Szentágothai Díjakat. Idén Szentágothai Díjban részesült Dr. Czéh Boldizsár, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Laboratóriumi Medicina Intézetének egyetemi tanára, a Szentágothai János Kutatóközpont Strukturális Neurobiológiai Kutatócsoportjának
vezetője.

A junior Szentágothai Díjat Dr. Borbély Éva, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének adjunktusa, a Szentágothai János Kutatóközpont Molekuláris Farmakológiai kutatócsoportjának tagja kapta.

Mindkét díjazott az emlékplakettek átvételét követően érdekes előadással mutatta be munkásságát, kutatási területét.

Az ünnepség részeként a három éve indított és a hó végén lezáruló Szentágothai János Tehetségtámogató Program 2015-2018-as időszakban támogatott kutatói, Kemenesiné Dr. Kurucz Kornélia, Dr. Kecskés Miklós és Dr. Montskó Gergely mutatták be az elmúlt 3 évben elért eredményeiket.

Forrás: PTE