Nagy sikerrel zárult a Nyári Egyetem

2017. augusztus 08. kedd 13:30

Nagy sikerrel zárult a Nyári Egyetem

A kínai Hangzhou Normal University 35 hallgatója részére megrendezett nyári egyetem záró ünnepségére augusztus negyedikén került sor.

A Külügyi Igazgatóság által szervezett négyhetes nyári egyetemen a kínai hallgatók anglisztikát, valamint neveléstudományt tanultak a Bölcsészettudományi Karon.

A záró ünnepségen dr. Tarrósy István külügyi igazgató köszöntötte a vendégeket, majd Prof. dr. Bereczkei Tamás dékán úr átadta a hallgatóknak a tanulmányaik sikeres elvégzését bizonyító okleveleket. Ezt követően a kínai hallgatók tartottak beszámolót a nyári egyetemen szerzett élményeikről. Az előadásukból kiderült, hogy nagyon jól érezték magukat a PTE-n, Pécs városában és nagy élmény volt számukra a magyar kultúrával való megismerkedés. Külön kiemelték, hogy mennyi szeretetet és törődést kaptak az oktatóiktól és a mentoraiktól az ittlétük során. Az előadásukat egy látványos kung fu bemutatóval zárták.

A Nyári Trimeszter program részeként a Külügyi Igazgatóság a jövő évben is meg kívánja szervezni a nyári egyetemet a Hangzhou Normal University hallgatói számára.

Forrás: PTE