Medvegy Gabriella lett a PTE Műszaki és Informatikai Karának új dékánja

2018. február 01. csütörtök 10:34

Medvegy Gabriella lett a PTE Műszaki és Informatikai Karának új dékánja

Dr. Medvegy Gabriella személyében új dékán áll 2018. február 1-től a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Műszaki és Informatikai Karának (MIK) élén. 

Érdekesség, hogy az új vezető a pécsi egyetem történetének ötödik női dékánja.

A kar korábbi tudományos és kapcsolati dékánhelyettesét dr. Bódis József rektor nevezte ki dékánnak 2018. február 1-től 2021. december 31-ig, miután a PTE MIK dékánválasztó testületei támogatták pályázatát. Medvegy Gabriella
okleveles építész, 2006-ban szerzett doktori fokozatot, 2011-ben habilitált. 2012-ben Junior Prima díjat nyert építőművészet kategóriában, egy évvel később Magyari Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjban részesült a Nemzeti Kiválóság Program keretében. 2013 - 2017 között a MIK dékánhelyettese, és a Kar nemzetközi képzési portfoliójának kiépítéséért, valamint a nemzetközi kapcsolatainak működtetéséért volt felelős.

Medvegy Gabriella a kinevezését követően elmondta: „Számomra nagyon sokat jelent a pécsi műszaki kar. Alma materem, ezért büszke vagyok, hogy most ebben a feladatkörben végezhetem a munkámat érte. A vízió a korszerűen működtetett campus, a felsőoktatásban mára magától értetődő nemzetköziség, a flexibilitás a portfóliókezelésben.

Az előző, Prof. Bachmann Bálint által vezetett dékáni ciklusban elindított innovációk, így például a duális képzés következő lépcsőjeként ma lehetőségünk van eljutni oda, hogy ipari partnereink még erősebben jelen legyenek nálunk infrastruktúráikkal, innovációikkal, motivációikkal, és a K+F+I helyzetekben is együttműködjenek velünk. A nemzetközi képzések és jelenlét további erősítése szintén ugródeszka, lévén, hogy a határon, vagy akár kontinensen átívelő kapcsolatok, kutatások eredményeinek hála, mára számottevő oktatói és hallgatói tömegek találkozhatnak a Karon az egyetemes informatikával, mérnökséggel, vagy építészettel - akár hallgatókét, akár oktatóként, kutatóként, de az adminisztratív személyzet tagjaként is. A Modern Városok Program keretében a közeljövőben két modern űhelyépülettel is gazdagodhat Karunk, melyeket egyre növekvő hallgatói létszámunkkal a lehető legjobban kívánunk hasznosítani." - hangsúlyozta Medvegy Gabriella.

A PTE MIK-en jelenleg közel két és félezer hallgató tanul, közülük több mint 350-en nemzetközi hallgatóként érkeztek a pécsi műszaki karra tanulni.

Forrás: PTE