Magas elismerésben részesült a PTE zenetanára

2016. február 17. szerda 17:22

Magas elismerésben részesült a PTE zenetanára

Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült Tóthné Lázár Noémi zenetanár.

Négy évtizedes, kiváló pedagógusi, oktatói, művészi tevékenysége, a hallgatók zenei tehetséggondozásában betöltött kimagasló munkája, a közéletben játszott aktív szerepe alapján, nyugdíjba vonulása alkalmából, a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar felterjesztésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri elismerést, Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott a Kar zenetanárának, Tóthné Lázár Noéminek.

A kitüntetést a napokban tartott KPVK szekszárdi Diplomaátadó ünnepségén, Dr. Horváth Béla dékán adta át az ünnepeltnek.

 

Tóthné Lázár Noémi négy évtizede tevékenykedik az oktatásügyben, a felsőoktatásban és ezen belül több, mint 25 éve a pedagógusképzésben Szekszárdon. Édesapja, Lázár Pál festőművész nyomdokaiba lépve választotta a pedagógusi hivatást. Pályafutását az ének-zene tanítása iránti elköteleződése határozta meg. 1989-től oktatta a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán, illetve annak jogelőd intézményeiben egyebek között az ének-zene tantárgypedagógiáját, módszertanát, kamarazenét, hangképzést, népi játékokat, jeles napok kurzust. Jelentős segítő szerepet töltött be a gyakorlati képzésben és a zenei tehetséggondozásban. Tanítványai szép sikereket, első-második helyezéseket érnek el országos énekzenei- és hangszeres versenyeken.

Munkája legfőbb célja, hogy a pedagógusjelöltekben felébressze azt az igényt, hogy a lehető legmagasabb szakmai felkészültség mellett, szeretettel és kedvvel végezzék hivatásukat. Aktív közéleti tevékenységet folytat, több szakmai és dolgozói érdekképviseleti szervezetben. A Kolping Katolikus Szakképző Intézményben óraadóként nehéz sorsú, hátrányos helyzetű gyerekeket nevel a zene szeretetére, befogadására. Önálló előadóként, vagy zongorakísérőként rendszeres fellépője a kari rendezvényeknek. Hat fiúgyermeke közül négyen felnőttek, diplomások. Harmadik gyermeke, Tóth András tehetséges zenész, édesanyja példáját követve a zenei, zenepedagógusi pályát választotta: gitártanár, kamaraművész.

 

Forrás: PTE