Labdarúgó mérkőzést tartanak a PTE Jubileum 650 jegyében

2017. augusztus 31. csütörtök 13:30

Labdarúgó mérkőzést tartanak a PTE Jubileum 650 jegyében

A PTE ÁJK és a PEAC által életre hívott, a PSN Zrt. által rendezendő különleges sporteseményen szurkolhatnak a piros-fekete, kék-sárga és zöld-fehér lelkületű futballbarátok augusztus 31-én 15 órától, amikor az újmecsekaljai PMFC-stadionban a Pécs válogatott a Ferencvárost fogadja.

A Pécsi Tudományegyetem 650 Jubileumi év eseményeihez kapcsolódva a nagy múltú PTE PEAC sportegyesület meghívására Pécsre érkezik az ország legpatinásabb és legeredményesebb labdarúgócsapata, a Ferencvárosi Torna Club. Az évente országosan mindössze két barátságos meccset vállaló FTC teljes NB I-es csapatával (az aznap esti magyar-lett vb-selejtezőre behívott hat válogatottját leszámítva) áll ki a PTE PEAC és a PMFC jelenlegi labdarúgó kiválóságai, valamint a korábbiakban egyetemi bajnokságot nyerő, ma akár NB I-es, NB II-es együttesekben futballozó egykori hallgatóiból verbuvált (és klubjuktól hivatalosan kikért) Pécs válogatott ellen.

Különlegesség, hogy a pécsi együttes kispadján az összefogás jegyében négy szakvezető is helyet foglalhat: Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője mellett Prukner László (PEAC-os és ferencvárosi kötődései okán), Somogyvári József, a PTE-PEAC korábbi és Fazakas András, az egyetemisták mai mestere. További érdekesség, hogy gazdára talált a kezdőrúgás is: e jogot egy nagyatádi vállalkozó, Kömpf Gyula vásárolta meg.

Az esemény kedd délutáni sajtótájékoztatóján prof. dr. Kecskés László, a PTE ÁJK dékánja a kar sok évtizedes és eredményes sportmúltjából színesen szemezgetve vezette föl dr. Tamás Lajos, a kar címzetes egyetemi tanára, a pécsi Fradi-meccs ötletgazdája, illetve dr. Ács Pongrác, a PTE ETK dékánhelyettese, a PEAC elnöke, valamint Vári Attila, a rendező PSN Zrt. vezérigazgatója szavait; utóbbiak már az augusztus 31-ei Pécs válogatott - Ferencváros összecsapás előkészületeinek kulisszatitkaiba, illetve a meccs részleteibe avatták be a média képviselőit.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a sportünnepély - tudatosan így nevezték - Magyarország első egyeteme, a 650 éves PTE jubileumi évének egyik kiemelt programja, a másnapi, szeptember elsejei központi ünnepségek fontos felvezetője. Mindemellett fontos állomása a PEAC és az FTC 1998-ra visszanyúló futballbarátságának, amelyet hamarosan hivatalos dokumentumba foglalva több sportágra is kiterjeszt majd a két sportszervezet.

Az újmecsekaljai PMFC-pályán tartandó összecsapáson a PTE jelentős létszámban látja vendégül saját munkatársait és hallgatóit; emellett az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága szervezői segítségével meghívót küldtek a megye valamennyi focicsapatának, így tágabb régiónk foci (közte persze Fradi)-drukkerei is részesei lehetnek a nem mindennapi derbinek.

Az emellett áruba bocsátott belépők - ugyancsak jubileumi - 650 Ft-os áron vásárolhatóak meg, elővételben augusztus 24-től a PMFC Stadion utcai székházában (hétköznap, munkaidőben), illetve a mérkőzés időpontjában a helyszínen, a stadion jegypénztáraiban 13.30 órától.

Az esemény felvezető programjaként 13.40-től a PMFC és a PTE PEAC U9-es csapatai lépnek pályára.

További információ az esemény saját honlapján: http://jubileumifoci.pte.hu

 

Forrás: PTE