Labdarúgó játékvezetőket képeznek az egyetemen

2017. február 05. vasárnap 09:30

Labdarúgó játékvezetőket képeznek az egyetemen

A szövetséggel együttműködve labdarúgó játékvezetői képzést indít a Pécsi Tudományegyetem (PTE). Havonta 50-100 ezer forintot is kereshetnek a sporik a hétvégi munkával.

A PTE Egészségtudományi Kara elkötelezett az élethosszig tartó tanulás, valamint a hallgatói és munkaerőpiaci igényeket figyelembe vevő folyamatos képzésbővítések iránt.

A karon zajló képzésfejlesztés keretében a Pécsi Tudományegyetemen új, hiánypótló sporttudományi képzést hirdet meg a 2016/2017-es tanév tavaszi szemeszterében. Az egyetem zalaegerszegi és pécsi képzési helyén valamennyi hallgató campus kredit keretében vehet részt az ETK labdarúgó-játékvezető képzésében.

A PTE ETK Fizioterápiás és Sporttudományi Intézete a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve, neves játékvezetők előadásai segítségével biztosítja a hallgatók részére a magas színvonalú elméleti és gyakorlati ismeretátadást.

A kurzus zárásaként a hallgatók vizsgát tehetnek, és sikeres vizsga esetén a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás játékvezetőivé válhatnak. Az engedéllyel rendelkező utánpótlás játékvezetők - amennyiben hétvégenként vállalnak mérkőzéseken játékvezetői, illetve partjelzői feladatokat - havonta akár 50-100 ezer forint díjazásban is részesülhetnek.

A képzésre a PTE ETK várja azon egyetemi hallgatókat, akik kellő ambícióval rendelkeznek, hogy labdarúgó játékvezetők, partjelzők legyenek. A labdarúgó játékvezetői képzésről sajtótájékoztatót tartanak a szervezők.

Résztvevők:
Prof. dr. Betlehem József PTE ETK dékán
Dr. Ács Pongrác egyetemi docens, intézetigazgató
Puhl Sándor alelnök, MLSZ Játékvezetői Bizottság, négyszeresen „a világ legjobb játékvezetője"
Dr. Bogyay Zoltán igazgató, Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatósága
Dr. Elbert Gábor labdarúgó szakedző
Takács Gyula PTE EHÖK, elnök


Képünkön Kassai Viktor látható. 

EQM - PTE