Különleges radiátort tervezett egy egyetemista lány

2017. április 03. hétfő 17:30

Különleges radiátort tervezett egy egyetemista lány

A március végén rendezett Sci-ndikátor országos tudománykommunikációs verseny különdíjasa lett Korhecz Lilla, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatója, egy speciális radiátorral. 

A Sci-ndikátor programot a Nők a Tudományban Egyesület indította útjára egyetemista és PhD hallgató lányok és fiúk számára. Lilla (képünkön) egy olyan, új formai és szerkezeti megoldással vett részt a megmérettetésben, ami környezetbarát, esztétikus és ellentmond a radiátorokkal szemben kialakult sztereotípiáknak. Forgatható lamellák segítségével "dinamikus" térelemmé válik a radiátor. Nemcsak a külső megjelenés, a fűtési metódus is innovatív, új megoldás.

Korhecz Lilla a döntőig menetelve 12 társával a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyében található Csillagtérben mutatta be projektjét, amellyel elnyerte az InnoTrade startup program különdíját. A Magyar Nemzeti Kereskedőház kulcsfontosságú állami és piaci szereplők együttműködésével indította útjára a programot. Számos nemzetközi kiállításon, startup rendezvényen biztosítanak megjelenést az ígéretes, feltörekvő projekteknek, így segítve a potenciális befektetőkkel, célcsoporttal, partnerekkel, a különböző iparágak meghatározó cégvezetőivel való kapcsolatépítést. Így Korhecz Lilla forgatható lamellás radiátora is elindulhat a megvalósítás, piaci bevezetés és - remélhetőleg - a külföldi siker útján.

Lilla tavaly szerzett diplomát a pécsi egyetem ipari termék- és formatervező mérnöki szakán, és ambíciói arra ösztönzik, hogy a gépészmérnöki szakot is elvégezze. Az épületgépész szakirányt választotta, ahol kamatoztathatja formatervezői és gépészeti ismereteit is.

 

Forrás: PTE