Közbeszólt az időjárás, nem a Széchenyi téren tartják a PTE ETK oklevélátadó ünnepségét

2018. július 03. kedd 13:19

Közbeszólt az időjárás, nem a Széchenyi téren tartják a PTE ETK oklevélátadó ünnepségét

Az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott tájékoztatás alapján, tekintettel a várható hidegfrontra, a rendezvény vendégeinek biztonsága és kényelme érdekében a PTE ETK pénteki oklevélátadó ünnepségét a Széchenyi tér helyett a Pécsi Expo Center Zsolnay termében tartják meg.  

A PTE Egészségtudományi Kar polgárainak legfontosabb eseménye évről-évre az Oklevélátadó Ünnepség, melyet tehát a Pécsi Expo Centerben rendeznek. Az idei ünnepségen rekord számú - 302 fő - a kar pécsi, kaposvári, szombathelyi és zalaegerszegi képzési központjában végzett egészségtudományi, sporttudományi, pedagógus szakember veheti át oklevelét. A kiemelkedőn magas diplomás szám többek között annak is köszönhető, hogy 2017 szeptemberében elindult a sportdietetikus szakirányú továbbképzés.

A 2017/2018-as tanév záró eseményeként az ünnepség lehetőséget nyújt a tanév eredményeinek összegzésére is. A szerbiai Zomborban 10 fővel elindult a második ápoló BSc évfolyam, székhelyen kívüli képzés keretében. Kiemelkedő eredmény, hogy a kar Ápolástudományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézetének koordinálásában megújult Ápolás MSc képzésén, 6 szakápolói specializáción 77 fő folytatja tanulmányait. Örömteli, hogy továbbra is töretlen az egészségügyi képzések iránti érdeklődés, az első helyes jelentkezések száma tovább nőtt. Zajlanak a Modern Város Projekt keretében az infrastruktúrafejlesztést előkészítő folyamatok.

Az ünnepségen részt vesznek a szakmai és politikai közélet jeles képviselői, az egyetem vezetősége, társkarok, társ egészségügyi karok vezetői, valamint az Egészségtudományi Kar vezetősége és tanári testülete.

Forrás: PTE - Fotó: Pixabay