Kollár László az Élettelen Természettudományok Kollégiuma új elnöke

2018. február 10. szombat 07:50

Kollár László az Élettelen Természettudományok Kollégiuma új elnöke

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke, Pálinkás József, felkérte dr. Kollár László akadémikust, a Kémiai Intézet egyetemi tanárát az Élettelen Természettudományok Kollégiuma elnöki tisztének betöltésére. 

Az NKFIH célja, hogy az alapkutatások, a célzott kutatások és az innováció támogatójaként értékteremtő kutatási programokkal adjon lendületet a magyar kutatás és innováció tudományos kiválóságainak és ígéretes műhelyeinek. A pályázati programok értékelését a magyar tudományos élet kiválóságaira kívánják alapozni. A kutatói kezdeményezésű témapályázatok értékelési eljárása során a támogatásokra vonatkozó javaslattevő jogköröket a Szakterületi Kollégiumok gyakorolják.

Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke kérte fel Kollár László professzort, hogy az Élettelen Természettudományok Kollégiuma elnökeként 2018. január elsejétől 3 éven át vállaljon felelős szerepet a közfinanszírozású kutatási-fejlesztési támogatások tudományos kiválósági kritériumokon alapuló, átlátható értékelésben, az értékelési rendszer kialakításában.

A megbízáshoz, mely tovább erősíti a pécsi kémiai műhely és ezen keresztül Karunk elismertségét, ezúton is gratulálunk!

Forrás: PTE - Fotó: PTE