Kiváló diákokat, Mestertanár aranyérmet elnyert oktatókat köszöntöttek a PTE-n

2019. szeptember 30. hétfő 16:23

Kiváló diákokat, Mestertanár aranyérmet elnyert oktatókat köszöntöttek a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetemen 2019. szeptember 30-án zajlott le az a rendezvény, melynek során köszöntötték az „Ifjú Reménységeket" - azaz az Országos Tudományos Diákköri Konferencián első helyezést elért hallgatókat, felkészítő tanáraikat, a Pro Scientia díjat kiérdemelt hallgatókat, és a Mestertanár aranyérmet elnyert oktatókat.  

 

Az idei évtől kezdődően a pécsi intézmény még nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy elismeréssel, kiemelt figyelemmel kezelje azokat a tevékenységeket, mellyel hallgatóik hozzájárulnak a PTE imázsépítéséhez, hírnevének öregbítéséhez, és azon oktatóik munkáját, akik nagy hangsúlyt fektetnek az arra fogékony hallgatók támogatására, a bennünk rejlő tudás és tehetség kibontakoztatására.

Ennek kapcsán a Kutatás- és Innovációfejlesztési Főosztály szervezésében egy ünnepélyes összejövetelt rendeztek meg, melyre a 2019-es OTDK-n első helyezést elért 33 hallgató és az őket felkészítő 46 témavezető kapott meghívást. A rendezvényen vehette át a PTE Jubileumi emlékérmét a hat Mestertanár és a nyolc Pro Scientia aranyérmes egyetemista.

A résztvevőket dr. Gábriel Róbert általános, tudományos és innovációs rektorhelyettes köszöntötte, majd dr. Miseta Attila rektor visszaemlékezését hallhatták arról az időszakról, amikor az Általános Orvostudományi Karon mint TDK vezető tevékenykedett.

A rendezvényen felszólalt még dr. Korsósné dr. Delacasse Krisztina adjunktus, a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület titkára, és dr. Horváth Györgyi docens, a PTE Tehetségtanácsának elnöke is.

Forrás: PTE - Fotó: Csortos Szabolcs/Univ Pécs