Kimagasló létszámmal kezdi meg a tanévet a ETK

2017. szeptember 05. kedd 18:30

Kimagasló létszámmal kezdi meg a tanévet a ETK

A PTE Egészségtudományi Kar mind a Pécsi Tudományegyetem, mind a kar szempontjából kimagasló elsőéves hallgatói létszámmal kezdi meg a 2017/2018-es tanévet öt képzési helyen: Pécsett, Kaposváron, Szombathelyen, Zalaegerszegen és a szerbiai Zomborban. 

Örömteli, hogy a 2017. évi normál felvételi eljárás során a Pécsi Tudományegyetem vonatkozásában az idei évben is az Egészségtudományi Kar vehette fel a legtöbb, 1160 fő hallgatót. Ez 15%-os emelkedést mutat az alap- és mesterképzések tekintetében a tavalyi évhez képest.
A ponthatárok több szak esetében közel 10%-kal emelkedtek, mely jól tükrözi az Egészségtudományi Kar és az egészségügyi szakmák presztízsének növekedését.

A felvételt nyert nappali és levelező munkarendű hallgatón túlmenően - ami közel 100 fővel több mint a 2016/2017-es tanévben - a kar, és így a PTE összhallgatói létszámát növeli a tavalyi évben Zomborban indult ápoló BSc képzés hallgatói létszáma, illetve a kar angol nyelvű programjára
jelentkező több, mint 100 külföldi hallgató létszáma is.
Kiemelkedő a megújult Ápolás MSc képzés iránti igény. A kibővített hatáskörű ápolói képzésre több mint 116 hallgató nyert felvételt.

A 2017/2018-es tanév ünnepélyes megnyitójának a Pécsi Nemzeti Színház ad otthont 2017. szeptember 8-án 15 órai kezdettel, ahol fogadalmat tesznek az elsőéves hallgatók, valamint rendhagyó módon díszdoktoravatásra is sor kerül.
A kar képzési központjaiban szeptember 11-én, a zombori székhelyen kívüli képzés vonatkozásában szeptember 19-én kerül megrendezésre a Tanévnyitó Ünnepség.

Időpont: 2017. szeptember 8. (péntek) 15.00 óra

Helyszín: Pécsi Nemzeti Színház nagyterme

Résztvevők:
Prof. dr. Bódis József, PTE rektor
Prof. dr. Betlehem József egyetemi tanár, dékán PTE ETK
Dr. Ladányi Márta helyettes-államtitkár, EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság
Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott, Baranya Megyei Kormányhivatal
Wu Hua oktatási részlegvezető, Kínai Népköztársaság Magyarországi nagykövetsége
Dr. Berei Gabriella osztályvezető, EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság

További információ:
Prof. dr. Betlehem József dékán
72/513-672
[email protected]

Forrás: PTE