Kezdődik a Szabadegyetem-Szeged új szemesztere

2018. február 13. kedd 14:30

Kezdődik a Szabadegyetem-Szeged új szemesztere

L. Stipkovits Erika szakpszichológusnak a párkapcsolatokról szóló, a házasság hetéhez kapcsolódó előadásával kezdődik el szerda este a Szabadegyetem-Szeged programsorozat huszonegyedik szemesztere a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információk Központjában.  

A széles nyilvánosságnak szóló, közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadások hagyománya az egyetem kolozsvári gyökereiig visszavezethető, de Szent-Györgyi Albert rektorsága idején is népszerű volt. Az előadássorozatot jelenlegi nevén 2008 tavaszától szervezi meg az SZTE a Mindentudás Egyeteme Szeged programjainak folytatásaként.

Az érdeklődők a május elejéig tartó szemeszter előadásain hallhatnak majd Kínáról és a kulturális különbségek kezeléséről, a modern és a hagyományos kínai orvoslás összekapcsolásáról, a globális környezeti kihívásokról, a 21. századi büntető igazságszolgáltatás kihívásairól, a nemzetközi jog szerepéről a hétköznapi életben, napjaink fogyasztási trendjeiről, a bolygómozgásról.

A sorozat az egyetemistáknak kreditet érő szabadon választható tantárgy, a kívülálló érdeklődőknek ingyenes ismeretszerzést kínáló program Az előadásokról felvétel készül, melyek az egyetem honlapján is megtekinthetők.

MTI - Fotó: Pixabay