Jogi kérdések megválaszolásával segíti a Pécsi Tudományegyetem a paksi beruházást

2018. október 17. szerda 13:01

Jogi kérdések megválaszolásával segíti a Pécsi Tudományegyetem a paksi beruházást

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) széles körű szakmai munkával támogatja Paks Város Önkormányzatát, ezzel együtt a Paks 2 beruházást - az erről szóló megállapodást szerdán délelőtt írták alá a PTE Állam- és Jogtudományi Karán. 

 

A megállapodást Barnabás István, Paks Város Önkormányzatának alpolgármestere, Dr. Miseta Attila, a PTE rektora és Jenei Zoltán, az egyetem kancellára látta el kézjegyével.

Az egyezmény szerint az egyetem Állam- és Jogtudományi Kara (ÁJK) a Paks 2 beruházáshoz kapcsolódóan jogi továbbképzést szervez és tart, valamint
szakvéleményt készít a beruházással kapcsolatosan felmerülő jogi kérdések megválaszolására. Ezen kívül az egyetem oktatói egy alapfokú jogi ismereteket tartalmazó kiadványt is elkészítenek, előadásokat tartanak és konzultációkat biztosítanak. Az önkormányzat támogatásával a Paks 2 beruházáson dolgozók és családtagjaik alap- és továbbképzésen vehetnek részt a PTE jogi karán.

Dr. Fábián Adrián, a PTE ÁJK dékánja a szerződés ünnepélyes aláírása kapcsán elmondta: „Az együttműködés támogatja az Atomenergetikai szakjogász és Atomenergetikai jogi szakokleveles tanácsadó szakirányú továbbképzéseink sikeres lebonyolítását, hiszen Paks biztosítja a szükséges tárgyi feltételeket a kihelyezett órák megtartásához. A képzésben résztvevőknek üzemlátogatásokat szervez az önkormányzat, tájékoztatja a
képzés résztvevőit a beruházással kapcsolatos időszerű önkormányzati feladatokról, valamint lehetővé teszi a beruházó és a kivitelező képviselőivel való együttműködést és konzultációt." - hangsúlyozta a dékán.

Forrás: PTE - Fotó: Csortos Szabolcs